脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
突然間醒起今朝個頂有條橫𠝹痴住個轉咁,好似分開左前面同後面咁,咁樣算唔算開始禿

有d人天生係咁
條界無變大就ok
觀察住

我係呢幾日先發覺 自己都係想搵皮膚科check下穩陣啲,有事先買野搽

你擺多左注意力落去就會發現多左野,每日影相記錄觀察先

條界係咁樣
正廠既藥近聞會有陣味大家覺唔覺
但副廠冇味有冇人知點解

覺,韓廠同正廠都有腥味,印保完全冇味

我未試過韓
但正廠有怪既
但西保同印保就冇味
如果成份一樣點解會咁
但副廠冇味有冇人知點解

我未試過韓
但正廠有怪味既
但西保同印保就冇味
如果成份一樣點解會咁
突然間醒起今朝個頂有條橫𠝹痴住個轉咁,好似分開左前面同後面咁,咁樣算唔算開始禿

有d人天生係咁
條界無變大就ok
觀察住

我係呢幾日先發覺 自己都係想搵皮膚科check下穩陣啲,有事先買野搽

你擺多左注意力落去就會發現多左野,每日影相記錄觀察先

條界係咁樣

禿點會禿得咁靚呀條線
你地話甩幼毛代表啲咩話?
但副廠冇味有冇人知點解

所以成日覺得印保係流
十年巴用左藥幾耐

有冇自拍圖睇下成效

我冇
如果想睇下醫生會睇邊個好啲 屌我得19歲咋唔想咁快剷光頭啊

睇醫生冇用
的起心肝解決問題先有希望

咁樣其實都要搽啦下嘛?

有冇以前啲相比對下 有人係天生大

我覺得冇問題
借朋友ac問

我用左minoxidil 泡沫搽頭3日,食藥都係3日前開始,今日開始敏感,個頭頂同個額頭生左d紅點一粒粒加上腫,睇醫生話我係敏感,請問有無人都試過?

係咪一定要停止再搽野?但剛開始搽會甩更多,而家停左咪白白甩左?頭先睇敏感個醫生就話等敏感退左之後試下開始少少範圍咁搽,有機會慢慢d皮膚會習慣左之後就可以無事
但如果一路keep住敏感就無得再搽頭了,好唔開心

試下減劑量
其實搽小小係皮膚已經夠
真係敏感既冇方法

我用Kirkland 水劑都係咁,頭髮都會好乾

你地有冇睇支野有乜 ingredients ga
有 propyl 有 alcohol ga... 實會那到乾,酒精敏感d人小心啦

如果真係對呢隻Min 5%有敏感,有無第二隻可以推薦?我用Regaine真係有敏感,醫生叫我即停,搽左3日

令你生髮既就係minoxidil
5%淨係夜晚用 點睇

用耐左一日半日冇所謂
一開始建議跟足
頭髮係自己既
但副廠冇味有冇人知點解

我未試過韓
但正廠有怪味既
但西保同印保就冇味
如果成份一樣點解會咁

個層保護?
你地話甩幼毛代表啲咩話?

要瞭解左咩係雄禿
有冇人用過iGrow Hair Growth System
話美國FDA認證生髮產品
但副廠冇味有冇人知點解

我未試過韓
但正廠有怪味既
但西保同印保就冇味
如果成份一樣點解會咁

個層保護?

唔知咩保護
但的確係正廠有味既
但印、西保係冇味
(聞的話)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞