脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
請問十年巴打你知唔知如果去外國啲地方水質唔同香港去美國 英國咁 例如硬水 軟水 係咪會甩多好多頭髮 搞到禿。 如果本身有雄禿 係咪都會比係香港個陣加速脫 甩快啲

我就係去完澳洲搞到甩髮既好例子

巴打你係雄禿?

到依家都冇一個醫生肯定到
但我已經食緊藥

巴打係去澳洲之前冇甩 去左之後就狂甩? 依定情況點
如果係髮囊好弱 好易甩 可以點做
已經一直用floxia防脫髮洗頭水
一年前又係呢個時間甩 睇完中西醫先叫好翻d
前幾日又黎過 可以點
(唔知係咪同自己上兩個星期貪方便出街前用咗dry shampoo)
自己本身長頭髮 成屋地下都係
一沖涼就係咁甩
頭髮仲越黎越薄
已經睇翻中醫 話我血氣不足喎
前幾日又黎過 可以點
(唔知係咪同自己上兩個星期貪方便出街前用咗dry shampoo)
一沖涼就係咁甩
頭髮仲越黎越薄
已經睇翻中醫 話我血氣不足

我都係,睇中醫都有咁講
我高度懷疑有事既巴打都係咁
前幾日又黎過 可以點
一沖涼就係咁甩
頭髮仲越黎越薄

我中醫就話我血同臀都唔得 因為我都有其他問題既 例如 尿頻 好攰等等 依家就中西都有食藥
係森發買開印版 成份同正版一樣 唔明點解會有巴打話係假 不過買正版貴d當係買個安心 但一食就食成世 afford到就得

btw 好似聽過如果d藥遇到水識溶就代表係真野?係咪朝早食效果好d?

好似話有巴打食印保食到個肝有事
朝早定夜晚其實效果一樣
係森發買開印版 成份同正版一樣 唔明點解會有巴打話係假 不過買正版貴d當係買個安心 但一食就食成世 afford到就得

btw 好似聽過如果d藥遇到水識溶就代表係真野?係咪朝早食效果好d?

好似話有巴打食印保食到個肝有事
朝早定夜晚其實效果一樣

食左幾耐 上網睇話最緊要係固定時間食
請問十年巴打你知唔知如果去外國啲地方水質唔同香港去美國 英國咁 例如硬水 軟水 係咪會甩多好多頭髮 搞到禿。 如果本身有雄禿 係咪都會比係香港個陣加速脫 甩快啲

巴打你係雄禿?

但我已經食緊藥

去之前好正常個頭仲好厚...
去左半年多d就.....
佢係突然爆發性甩

巴打你係雄禿?

但我已經食緊藥

佢係突然爆發性甩

你係前額頭頂?
食藥有冇改善
你會唔會唔關雄禿事

巴打你係雄禿?

但我已經食緊藥

佢係突然爆發性甩

你係前額頭頂?
食藥有冇改善
你會唔會唔關雄禿事

到依家都肯定唔到
遲下去個個 hair 5x個到檢查
我髮線好正常
但甩既位置係髮線兩側再對上既位置
食左藥半年到依家都係情況唔穩定
邊度有平minoxidil 5%買?藥房都近600
口一咁樣前額仲有冇得救 決心食藥搽藥
邊度有平minoxidil 5%買?藥房都近600

eBay

如果我係絲
夜晚沖完涼用5%
但朝早洗頭出街返工得唔得
因為頭髮好薄 用完5% foam好似游完水咁
請問我32歲,咁樣算唔算雄秃?
口一咁樣前額仲有冇得救 決心食藥搽藥

同巴打你有D似 但我係冇咁高 但M字勁D
長期鬼刷頭(斑秃)病患,十年前第一次大規模甩髮後,每隔一年又會黎料

啱啱又病發,係頭頂有個五蚊銀咁大班秃,只要唔理佢隔幾個月又會出返頭髮

溶唔係只完全溶解
早上應該輆好 , 但廠商冇講過時間
前幾日又黎過 可以點
一沖涼就係咁甩
頭髮仲越黎越薄

睇中醫可以唔洗討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞