脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike

用左第三個月,又搽又食 而家前額真係生返d毛毛,仲愈來愈多
希望keep住會生返頭髮啦

早晚各一次
夜晚再食藥

係呀,finasteride 1mg

早晚各一次
夜晚再食藥

係呀,finasteride 1mg

我個頭一向唔太嚴重,用左就直頭冇惡化落去
有無洗頭水推介可以預防下,感覺最近開始甩多咗頭髮
19歲仔洗頭開始甩多左頭髮,連埋捽個頭,20條內。
未有m 頭頂未算禿,唔想出現先開始救
thx
有無洗頭水推介可以預防下,感覺最近開始甩多咗頭髮

Organic shampoo 一定冇死
至少會冇化學物質
不過邊個類型既organic 就睇自己髮質
如deep clean / 去頭皮
正版保康c 係咪度度一樣價??

Thx bro

正廠定副廠?
印保係咪假野黎呀其實?
由一月食到依家 唔覺得對頭頂有咩幫助

push

唔係
其他巴打話係 我解釋唔到
印保係咪假野黎呀其實?
由一月食到依家 唔覺得對頭頂有咩幫助

push

師兄我想問有無邊隻註册藥係比較平同埋唔洗醫生紙都買到架?

隻隻藥都要醫生紙
唔洗都買到另當別論

搽藥
睇醫生既話係咪普通門診就得 定係要咩專科?

頭頂2額就係雄禿

2次最佳效果
想問下有無植髮好介紹 想要detail, m額好嚴重

唔敢食藥同埋揸藥又好似效用唔大 疊埋心水植髮算

自己做左功課未 ? 想植邊款?
幾錢預算?
想問下有無植髮好介紹 想要detail, m額好嚴重

唔敢食藥同埋揸藥又好似效用唔大 疊埋心水植髮算

但係植完你唔係都要食架咩

植完都要食

foam 係會貴過水
成個製作成本 擠壓泡 金屬罐
加上 泡比水好用
不用丙二醇 , 用酒精代替
女性食唔食得保烈怡架?如果確定將來唔會有下一代係咪可以食得?諗住諮詢下醫生先

唔得
thx

補充,3條粗左右會甩1條幼,
訓醒枕頭同吹頭都唔叫有頭髮甩thx
天生幼頭髮
thx
thx

補充,3條粗左右會甩1條幼,
訓醒枕頭同吹頭都唔叫有頭髮甩thx
天生幼頭髮
thx

想問用5%嘅話 一日用兩次 每次要隔幾耐呀?

官方話12 你跟唔跟得足?

我跟唔足,一日用一次 用左3支 唔太滿意
得d毛仔 r一r頭又甩番

嘩.....個post冇郁過

嘩.....個post冇郁過

用番2次,同埋都要時間比佢生番
可能你唔用會脫仲多

利申:用緊foam 效果一般
有冇經驗人士分享下一對兄弟會唔會一個有禿另外個個冇事
女性食唔食得保烈怡架?如果確定將來唔會有下一代係咪可以食得?諗住諮詢下醫生先

唔得

但我上網搵過有女食緊 揸藥水真係無咩用

請問巴打 呢d位稀疏有無得救 ,喺光d既地方直望都可以見到頭肉

同巴打有少少似 不過唔係中間 係側少少 分界位
前面無m額 轉有d疏

去到第幾期?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞