脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
想問下如果用有機洗既護髮素會唔會甩頭髮

唔關事

即係護髮素唔會甩頭髮?
但好似好多依個講法

護髮素唔會令你頭髮逐漸變幼
唔會令你只甩頭頂額角

唔關事

即係護髮素唔會甩頭髮?
但好似好多依個講法

如果我個頭好油,係咪唔應該用護髮素,但係有朋友同我講,唔用護髮素反用令頭髮自己分泌啲油出黎,想問下邊個說法岩

用返低刺激性 性質較温和既就可以

唔應該咁
如果要植髮都要夠頭髮植
所以而家食藥搽藥係唔少得

天生m ,少m 個d咪撚食藥啦我覺得 玩壞個頭

天生m 少m即係非雄禿
同埋想知有無巴打都喺食finax,,可唔可以報告下,見大部分都喺食印保,好少finax報告

成份一樣 有咩所謂

我用左5%三個星期,係第三個星期甩多好多

唔關事

即係護髮素唔會甩頭髮?
但好似好多依個講法

護髮素唔會令你頭髮逐漸變幼
唔會令你只甩頭頂額角

唔係啵 唔記得邊度睇過 護髮素唔好揸落頭皮 話會影響毛孔
同埋想知有無巴打都喺食finax,,可唔可以報告下,見大部分都喺食印保,好少finax報告

十巴我想問呢
醫生話食Propecla差唔多一個月
會甩得勁啲,依兩三日洗頭甩勁多,同埋
Feel到係前額甩,係咪正常
我想問下長期食藥的朋友,買保險時點買,入面會提到係咪長期食藥的患者,因我地買保記唔使醫生紙。
如果保險個度要求証明時,就出去睇皮膚科羅証明?
十年巴打你好, 之前我太驚副作用所以斷斷續續咁食副廠既益髮靈, 咁今個月就下定決心唔斷咁食。但未見好大成效,咁我就想問下會唔會係副廠效力冇咁好定係因為之前我斷斷續續咁食?
決定左去做植髮,
問題係頭頂都額頭都要植,但醫生話只可植一個位,因為一次只可取~2000條cover 唔晒咁多

本身有食藥搽藥成8個月但頭頂都係無大改善,應該植頭頂定額好

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點
食左藥半年
用左5% 9個月到
好似仲係控制唔到情況....
係副廠藥問題定隻藥對我冇效
食左藥半年
用左5% 9個月到
好似仲係控制唔到情況....
係副廠藥問題定隻藥對我冇效

我買藥嗰陣藥房佬都講有啲人係無效
所以我仲猶疑梗開唔開始好
用左Kirkland foam三個禮拜 但未見狂脫期 係咪即係效果唔好
決定左去做植髮,
問題係頭頂都額頭都要植,但醫生話只可植一個位,因為一次只可取~2000條cover 唔晒咁多

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

未嚴重要植髮吓嘩
決定左去做植髮,

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

我同你一樣case, 我之前植前同頂, 植左年幾,頭頂情況而家好嚴重,睇黎無得救
決定左去做植髮,

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

我同你一樣case, 我之前植前同頂, 植左年幾,頭頂情況而家好嚴重,睇黎無得救

個時醫生有講, 植左個頂, 佢都會周圍咁鄺大, 無定向咁,我反而有d 後悔左植, 有時出到去d 剪髮師父 cut 得短左, 後面又見到有疤, 剪完髮要帶帽等佢長,真係一了百了鏟光 就唔會成日介意洗頭掉左幾多條頭髮
決定左去做植髮,

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

未嚴重要植髮吓嘩

平時你壓力大嗎?
我轉左新工壓力好大, 係咁掉髮
好sad, 已食藥加用泡沫
決定左去做植髮,

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

未嚴重要植髮吓嘩

平時你壓力大嗎?
我轉左新工壓力好大, 係咁掉髮
好sad, 已食藥加用泡沫

份工都大嫁,不過要養家無計
我已食左成7個月藥同搽藥
我知唔係脫得好嚴重但係好影響外觀同埋我仲好後生 想整好個樣
alpecin 有冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞