脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
今年22歲 好撚m
以前中學仲好撚多頭髮 留陰遮左個額頭
3年前開始發覺愈黎愈少,呢3年為左個頭都煩左好撚耐
試過食維生烏絲素,試過睇中醫,用左咖啡因洗頭水幾年都無好轉。
想問下,頭油係咪甩頭髮既主要因素
我個頭勁撚油,好似barcode 咁一條條,夜晚洗完第朝起身都係油,有咩方法可以減少

如果我想令頭髮無咁油,應該用咩洗頭水,試過好多隻都無用,甚至用過番簡,洗完係好撚硬,好早,無咁油,但用得耐個頭好痕
今年22歲 好撚m
試過食維生烏絲素,試過睇中醫,用左咖啡因洗頭水幾年都無好轉。
我個頭勁撚油,好似barcode 咁一條條,夜晚洗完第朝起身都係油,有咩方法可以減少

如果我想令頭髮無咁油,應該用咩洗頭水,試過好多隻都無用,甚至用過番簡,洗完係好撚硬,好早,無咁油,但用得耐個頭好痕

元朗韓版保記200 蚊盒... 元朗邊間賣180?
今年22歲 好撚m

https://dailyhealthpost.com/baby-products-contain-cancer-causing-ingredients/
唔知真定假
Johnson baby 既產品比人話有致癌成份
雖然而家乜都話致癌
但你諗你

呢度有無巴打同我一樣,個頭咁鬼油,係咪應該睇醫生
巴打咁係幾幾期 我兩個轉

同我一樣,兩個轉泊埋

同我一樣,兩個轉泊埋

分唔到係雄禿定壓力
因為呢幾個月訓得唔好 成日半夜醒又爆瘡

同我一樣,兩個轉泊埋

分唔到係雄禿定壓力

巴打我同你一樣都係個轉甩
原因係有排個頭好痕好痛
之後去左睇陳厚毅,佢話我生頭瘡
食完藥有排好似好左
但唔知係咪近排訓得好差又甩番
但今次無乜頭痕痛
有無巴打係咁

同我一樣,兩個轉泊埋

分唔到係雄禿定壓力

原因係有排個頭好痕好痛
食完藥有排好似好左
但今次無乜頭痕痛
有無巴打係咁

冇痕冇痛 又唔算甩得多

同我一樣,兩個轉泊埋

分唔到係雄禿定壓力

原因係有排個頭好痕好痛
食完藥有排好似好左
但今次無乜頭痕痛
有無巴打係咁

冇痕冇痛 又唔算甩得多

但我留意過好多人
頭髮長果d個轉好少係個位
通常會變一條線
但剪短左個轉會變番一個位

同我一樣,兩個轉泊埋

分唔到係雄禿定壓力

原因係有排個頭好痕好痛
食完藥有排好似好左
但今次無乜頭痕痛
有無巴打係咁

冇痕冇痛 又唔算甩得多

但我留意過好多人
通常會變一條線

唔係好明

20歲黎算唔算好嚴重?

同我一樣,兩個轉泊埋

分唔到係雄禿定壓力

原因係有排個頭好痕好痛
食完藥有排好似好左
但今次無乜頭痕痛
有無巴打係咁

冇痕冇痛 又唔算甩得多

但我留意過好多人
通常會變一條線

唔係好明

即係個轉會係你條線
唔係一個洞咁
因為你頭髮長會塔
頭髮短會樹起 唔係講短到見肉果種
所以個轉睇落會唔同

同我一樣,兩個轉泊埋

分唔到係雄禿定壓力

原因係有排個頭好痕好痛
食完藥有排好似好左
但今次無乜頭痕痛
有無巴打係咁

冇痕冇痛 又唔算甩得多

但我留意過好多人
通常會變一條線

唔係好明

即係個轉會係一條線
唔係一個洞咁
因為你頭髮長會塔
頭髮短會樹起 唔係講短到見肉果種
所以個轉睇落會唔同
決定左去做植髮,
問題係頭頂都額頭都要植,但醫生話只可植一個位,因為一次只可取~2000條cover 唔晒咁多

本身有食藥搽藥成8個月但頭頂都係無大改善,應該植頭頂定額好
決定左去做植髮,
問題係頭頂都額頭都要植,但醫生話只可植一個位,因為一次只可取~2000條cover 唔晒咁多

補圖
決定左去做植髮,

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

20歲黎算唔算好嚴重?

我都諗住遲下剃光戴帽算,不過要留鬚

20歲黎算唔算好嚴重?

我都諗住遲下剃光戴帽算,不過要留鬚

係阿,中哂,我老豆三十幾有雄禿
我成日染又電,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞