脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
紋髮線會唔會塞毛孔?

有冇人試過?

就係有啲興趣知下 睇呢度有冇人做過?
有冇人試過髮片
如果我係絲
夜晚沖完涼用5%
但朝早洗頭出街返工得唔得
因為頭髮好薄 用完5% foam好似游完水咁

聽講最好每日兩次,用泡快乾好多
父母家人都冇甩髮但我廿歲就黎料
頭髮變軟,髮尾多數有油脂粒,睇網上資料似係溢脂性脫髮,係咪同雄禿一樣處理方法?
同埋跪求巴打買洗頭水同藥嘅懶人包
近年個頭好油,頭髮愈黎愈幼
去salon剪髮時個髮型師推介用capilo既產品改善頭皮質素、清潔毛囊
要係salon到做7次以上療程,過程係搽d野上頭焗下,再洗頭,最後搽d精華再吹乾頭
想問巴打有咩評價?
有冇人試過髮片

呢樣野真係好想買下
日本個隻幾特別 但未有時間研究點入手
頭髮變軟,髮尾多數有油脂粒,睇網上資料似係溢脂性脫髮,係咪同雄禿一樣處理方法?

洗頭水用性質温和既
藥 minoxidil + finasteride 1mg
前額用藥後狂脫期可以點

搽定食?

兩樣都有。。

好快捱過
前額用藥後狂脫期可以點

搽定食?

兩樣都有。。

洗頭水用性質温和既
藥 minoxidil + finasteride 1mg

thanks巴打
食左藥一個星期...洗頭甩多左
食左藥一個星期...洗頭甩多左

有冇人試過髮片

呢樣野真係好想買下

邊隻?
香港都有間專做
六千幾 ,大家點睇
留名學嘢
前額用藥後狂脫期可以點

搽定食?

兩樣都有。。

好快捱過

好怕唔識生返
頭髮變幼有咩辦法?
差唔多用晒之前訂果1年份量 1mg , 諗住上黎望望大家有無新地方訂藥
不過見有好多巴打話驚印保有問題, 我食左7年幾想講兩句
有冇人試過髮片

呢樣野真係好想買下

邊隻?
香港都有間專做
六千幾 ,大家點睇

邊度6千幾
有冇人試過髮片

呢樣野真係好想買下

邊隻?
香港都有間專做
六千幾 ,大家點睇

邊度6千幾

K字頭
原本頭髮薄 近一年發覺開始頭頂有d位少左頭髮同有輕微m字額
係咪應該該用Minoxidil?洗唔洗食埋finasteride 1mg?
見有d ching話ebay kirkland(打算買六個月foam試試先), 有冇師兄可以pm我話我知買過邊間無伏?同埋finasteride 大概幾錢?
原本頭髮薄 近一年發覺開始頭頂有d位少左頭髮同有輕微m字額
係咪應該該用Minoxidil?洗唔洗食埋finasteride 1mg?
見有d ching話ebay kirkland(打算買六個月foam試試先), 有冇師兄可以pm我話我知買過邊間無伏?同埋finasteride 大概幾錢?

自膠 tg:caarnold
前額用藥後狂脫期可以點

搽定食?

兩樣都有。。

好快捱過

好怕唔識生返

唔會啦
階段嚟架
差唔多用晒之前訂果1年份量 1mg , 諗住上黎望望大家有無新地方訂藥
不過見有好多巴打話驚印保有問題, 我食左7年幾想講兩句

我未試過網上訂
唔敢妄下判斷
但認同成份一樣效力一樣
有冇人試過髮片

呢樣野真係好想買下

邊隻?
香港都有間專做
六千幾 ,大家點睇

邊度6千幾

織髮個隻咩講 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞