脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
原本頭髮薄 近一年發覺開始頭頂有d位少左頭髮同有輕微m字額
係咪應該該用Minoxidil?洗唔洗食埋finasteride 1mg?
見有d ching話ebay kirkland(打算買六個月foam試試先), 有冇師兄可以pm我話我知買過邊間無伏?同埋finasteride 大概幾錢?

ebay / amazon 買既話睇review 評分
finasteride 1mg 副廠定正廠?
有冇人試過髮片

呢樣野真係好想買下
日本個隻幾特別 但未有時間研究點入手

邊隻?
香港都有間專做
六千幾 ,大家點睇

邊度6千幾

織髮個隻咩講 ?

叫kami
利申想試
有冇人試過髮片

呢樣野真係好想買下

邊隻?
香港都有間專做
六千幾 ,大家點睇

邊度6千幾

織髮個隻咩講 ?

叫kami
利申想試

用緊.真係冇人睇得出
不過成六千幾,佢話 keep 到兩年
上網 search 過韓國果啲二三千搞掂..
原本頭髮薄 近一年發覺開始頭頂有d位少左頭髮同有輕微m字額
係咪應該該用Minoxidil?洗唔洗食埋finasteride 1mg?
見有d ching話ebay kirkland(打算買六個月foam試試先), 有冇師兄可以pm我話我知買過邊間無伏?同埋finasteride 大概幾錢?

ebay / amazon 買既話睇review 評分
finasteride 1mg 副廠定正廠?

好,我再睇睇 但一般運費幾錢?
可唔可以話我知正同副分別幾錢 唔識分,正係咪叫procepia?
如果香港殖髮 巴打有無推介?
有無d唔洗剷光頭?
有無d唔洗剷光頭?

請問脫髮根部有白點係咪一定係禿

唔一定
睇pattern

咩pattern算係
個人本身多油關唔關事 面都會出油
請問脫髮根部有白點係咪一定係禿

唔一定
睇pattern

咩pattern算係
個人本身多油關唔關事 面都會出油

有冇人試過髮片

呢樣野真係好想買下

邊隻?
香港都有間專做
六千幾 ,大家點睇

邊度6千幾

織髮個隻咩講 ?

叫kami
利申想試

用緊.真係冇人睇得出
不過成六千幾,佢話 keep 到兩年
上網 search 過韓國果啲二三千搞掂..

個髮型係點?
用左幾耐到,介唔介意留tg
有無d唔洗剷光頭?

諗住去仁安做 佢又另一隻技術 唔知好唔好 上網又無乜評語
有無d唔洗剷光頭?

食緊保康絲,係私家醫生到買,400蚊一盒for一個月,算唔算貴,有無其他藥可以replace?
m左幾年先睇,覺得睇遲左
食緊保康絲,係私家醫生到買,400蚊一盒for一個月,算唔算貴,有無其他藥可以replace?
m左幾年先睇,覺得睇遲左

食左藥一個星期...洗頭甩多左

我第一日食就袋陰D陰D咁痛...好在家下食冇事...係甩多左..上網睇 甩得多左 話係頭髮變返好既過程
有無d唔洗剷光頭?

巴打我想問下 植完係唔係會重新甩一次 過一排先開始生返出黎?
我而家個M額好勁 我睇就2期未到3期
有無d唔洗剷光頭?

巴打我想問下 植完係唔係會重新甩一次 過一排先開始生返出黎?

仁安得fue
後面一定要產晒
好勁即係第3期
第2期多數唔鼓勵植住
有無d唔洗剷光頭?

仁安得fue
後面一定要產晒
好勁即係第3期
第2期多數唔鼓勵植住

咁我後面一向剷哂
想知植完幾耐可以正常返工 無哂d血點?
有無d唔洗剷光頭?

我想請教下
我個頭成日好痕 又多頭皮
應該用邊隻洗頭水好
轉過幾隻 洗一排又會痕番
有無d唔洗剷光頭?

仁安得fue
後面一定要產晒
好勁即係第3期
第2期多數唔鼓勵植住

咁我後面一向剷哂

我想請教下
應該用邊隻洗頭水好

仁安得fue
後面一定要產晒
好勁即係第3期
第2期多數唔鼓勵植住

咁我後面一向剷哂

我頭頂應該都遮到落黎
但後面d疤會係咩樣?一點點?
有無d唔洗剷光頭?

巴打我26 已經食左差不多一年Finpecia
我想請教下
應該用邊隻洗頭水好

紅就唔覺有 可能我自己睇唔到 但就有生瘡
btw唔該曬巴打
差唔多用晒之前訂果1年份量 1mg , 諗住上黎望望大家有無新地方訂藥
不過見有好多巴打話驚印保有問題, 我食左7年幾想講兩句

我未試過網上訂
唔敢妄下判斷
但認同成份一樣效力一樣

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞