脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
終於由第1個po爬曬文
最後大概550港紙買到半年份foam, 再係森髮買印保
希望頭髮有得搶救下
得閒會再買多半年份lquid試, 始終平一半
想問一下如果係同一個商家買有無得再傾傾運費同合寄?
ebay記得唔好剩係留意價錢幾平幾平
睇多唔多人買review係點之外仲要留意expiry date
呢點我買完先爬到去個到
希望唔會中伏

其實點解可以平咁多
官方價都冇咁平
終於由第1個po爬曬文
最後大概550港紙買到半年份foam, 再係森髮買印保
希望頭髮有得搶救下
得閒會再買多半年份lquid試, 始終平一半
想問一下如果係同一個商家買有無得再傾傾運費同合寄?
ebay記得唔好剩係留意價錢幾平幾平
睇多唔多人買review係點之外仲要留意expiry date
呢點我買完先爬到去個到
希望唔會中伏

其實點解可以平咁多
官方價都冇咁平

你可以上下 kirkland 官網睇下佢地水劑幾錢支
食藥多數幾耐先開始見到效果?
利申: 食左三個半月正保

另外想問,保記係咪對m字額冇用?

官方話冇用
但實質有用

唔繼續甩都當WIN
M額係勁難生得快
但係如果你保到個頂去植髮M額好易植到變番正常

正解
食咗藥脫髮量通常每日幾多?

依賴咗食藥如果突然唔食脫髮量係咪會比未食之前甩得更多?

突然唔食後果會好嚴重
食咗藥脫髮量通常每日幾多?

依賴咗食藥如果突然唔食脫髮量係咪會比未食之前甩得更多?

突然唔食後果會好嚴重

咁即係甩得更多啦, 即係由第一粒開始要食一世
咁食咗藥甩嘅量係幾多
今年19歲有青年禿(地中海)岀現,請問可以點搞?有無高人點路
今年19歲有青年禿(地中海)岀現,請問可以點搞?有無高人點路

同埋如果只係頭髮稀疏同埋有小小地中海係咪都屬於雄禿?係咪食保康絲較好?
請問有無洗頭水牌子推薦?

中性溫和洗頭水
例如強生 施巴5.5 仁山利舒(1星期用2次)個類

中性溫和洗頭水

用organic 實冇死

中性溫和洗頭水

有咩例子

中性溫和洗頭水

有咩例子

我用開Avalon $99 枝
好多地方都有得賣
可以去佢官網check
因為有好多款

中性溫和洗頭水

有咩例子

好多地方都有得賣
可以去佢官網check
因為有好多款

新髮現都ok
最近好撚多頭皮 關唔關食藥野

應該關5%事

應該關5%事

姐係代表生緊頭髮定點
係5個月內漂加染有成10幾次 近呢3個月就再唔敢染 但頭髮真係小左好多同埋仲keep住洗完頭黎手就會有成起碼10幾條甩 之前未染頭髮都未試過 相比依家真係甩好多 同埋最近都好易係頭皮r到啲油脂粒出黎 會唔會傷到啲毛囊閉塞左唔識生頭髮喇
同埋想請教下巴打點知係關身體調養事定係頭皮問題?同埋點可以減少洗完頭甩頭髮既情況 thx bro

中性溫和洗頭水

有咩例子

好多地方都有得賣
可以去佢官網check
因為有好多款

新髮現都ok

個頭經常好油
我話個頭皮好油
塊面都經常出油
有咩好介紹?冇嘅話我都係買施巴油性頭髮用
想問點解呢度大部份人都係選擇食藥查藥既?
點解唔去台灣洗幾萬蚊去植髮斷尾?又快又一定有卜疾

還是怕有風險?植完都斷唔到尾繼續甩??
想問下如果係因為壓力問題而脫髮 但係又食左藥 咁快點
想問下如果係因為壓力問題而脫髮 但係又食左藥 咁會點

有雄禿問題
最近諮詢過醫生 佢話外國係有女士服食保康絲 只要做足避孕同埋唔係準備懷孕或者懷孕中都可以食。
十年巴打點睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞