脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
食左幾日都覺明顯難扯左
其實一星期食2次會唔會好啲定要keep住每日食
見網上有鬼佬食完扯唔起停藥都咁

會增加前列腺癌風險... 小心

但唔想頂都甩 好難揀

我就係揸藥,睇香討好多ching都話唔好食藥

但我食左藥真係明顯咁少甩頭髪左.....
我食藥一個月到....

香討都好信

副作用?

咁快起效

副作用?

咁快起效

副作用?

咁快起效

如果想睇下醫生會睇邊個好啲 屌我得19歲咋唔想咁快剷光頭啊

睇醫生冇用
的起心肝解決問題先有希望

咁樣其實都要搽啦下嘛?
請問頭皮發炎可以點處理?
已經轉左洗頭水....個幾月都未好番
有咩藥物可治療?

我都係咁

睇醫生冇用

咁樣其實都要搽啦下嘛?

有冇以前啲相比對下 有人係天生大

睇醫生冇用

咁樣其實都要搽啦下嘛?

有冇以前啲相比對下 有人係天生大

自己摸落去係覺得疏左 老母話無咩事既,同我轉施巴洗頭水,但我覺得係有事想搽藥
借朋友ac問

我用左minoxidil 泡沫搽頭3日,食藥都係3日前開始,今日開始敏感,個頭頂同個額頭生左d紅點一粒粒加上腫,睇醫生話我係敏感,請問有無人都試過?

係咪一定要停止再搽野?但剛開始搽會甩更多,而家停左咪白白甩左?頭先睇敏感個醫生就話等敏感退左之後試下開始少少範圍咁搽,有機會慢慢d皮膚會習慣左之後就可以無事
但如果一路keep住敏感就無得再搽頭了,好唔開心
借朋友ac問

我用左minoxidil 泡沫搽頭3日,食藥都係3日前開始,今日開始敏感,個頭頂同個額頭生左d紅點一粒粒加上腫,睇醫生話我係敏感,請問有無人都試過?

係咪一定要停止再搽野?但剛開始搽會甩更多,而家停左咪白白甩左?頭先睇敏感個醫生就話等敏感退左之後試下開始少少範圍咁搽,有機會慢慢d皮膚會習慣左之後就可以無事
但如果一路keep住敏感就無得再搽頭了,好唔開心

有無機會轉用水劑可能唔會敏感?

我用Kirkland 水劑都係咁,頭髮都會好乾

你地有冇睇支野有乜 ingredients ga
有 propyl 有 alcohol ga... 實會那到乾,酒精敏感d人小心啦

如果真係對呢隻Min 5%有敏感,有無第二隻可以推薦?我用Regaine真係有敏感,醫生叫我即停,搽左3日

有 propyl 有 alcohol ga... 實會那到乾,酒精敏感d人小心啦

如果真係對呢隻Min 5%有敏感,有無第二隻可以推薦?我用Regaine真係有敏感,醫生叫我即停,搽左3日

暫時冇其他 vasodilators用係頭皮了,我覺得你對枝野入面d酒精敏感姐,你試下搽係手會唔會同搽係頭有一樣反應?

水劑好似仲敏感
5%淨係夜晚用 點睇
突然間醒起今朝個頂有條橫𠝹痴住個轉咁,好似分開左前面同後面咁,咁樣算唔算開始禿
突然間醒起今朝個頂有條橫𠝹痴住個轉咁,好似分開左前面同後面咁,咁樣算唔算開始禿

有d人天生係咁
條界無變大就ok
觀察住

有d人天生係咁
條界無變大就ok
觀察住

我係呢幾日先發覺 自己都係想搵皮膚科check下穩陣啲,有事先買野搽

暫時冇其他 vasodilators用係頭皮了,我覺得你對枝野入面d酒精敏感姐,你試下搽係手會唔會同搽係頭有一樣反應?

唉無了

有d人天生係咁
條界無變大就ok
觀察住

我係呢幾日先發覺 自己都係想搵皮膚科check下穩陣啲,有事先買野搽

你擺多左注意力落去就會發現多左野,每日影相記錄觀察先
正廠既藥近聞會有陣味大家覺唔覺
但副廠冇味有冇人知點解
正廠既藥近聞會有陣味大家覺唔覺
但副廠冇味有冇人知點解

覺,韓廠同正廠都有腥味,印保完全冇味
,lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞