脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
食左大半年保記,個頭頂冇好轉到
其實有無巴打可以分享多啲植髮經驗?我想整好個m額佢

食左半年藥 1年5%
情況一樣唔穩定

我都驚無用

食左一個月了

我都驚無用

食左一個月了

唔好擔心,通常半年至一年先有效果
我食左5個月,頭頂好明顯脫少好多,開始密左dd
所以比d 耐性
外國撚可以點買fin?

我都驚無用

食左一個月了

所以比d 耐性

真心一問

請問大家幾歲發現明顯脫髮問題?
真心一問

請問大家幾歲發現明顯脫髮問題?

點解會咁

去返旺角 新x安

我都驚無用

食左一個月了

所以比d 耐性

巴打我用左minoxidil 2%幾個月 覺得自己好似仲甩得快左 所以上個禮拜停用左 但今朝沖涼時突然甩左五六十條最少 咁岩我尋日又換左洗頭水 有冇關係 今朝沖涼個時想死 見到佢不停甩

唔好用手抓
輕輕用力按摩
同埋請轉5% 重新出發

但我係絲 also can use?

你係邊隻脫髮? 休止期?

我唔知係邊隻呀但我係成個頭都好稀疏條界好明顯扎辮會穿曬窿咁 想睇醫生但又唔知可以睇咩醫生 有冇人介紹
保記對前額係咪真係無用
有用係指, 唔再向後已經算有用

咁當然算係有用
只不過要逆轉增生就有難度
巴打我用左minoxidil 2%幾個月 覺得自己好似仲甩得快左 所以上個禮拜停用左 但今朝沖涼時突然甩左五六十條最少 咁岩我尋日又換左洗頭水 有冇關係 今朝沖涼個時想死 見到佢不停甩

唔好用手抓
輕輕用力按摩
同埋請轉5% 重新出發

絲都可以5%

只不過唔可以食藥

有冇惡法落去 ?
有冇搽藥?
外國撚可以點買fin?

外國真係唔清楚
但相信容易過香港啦
咁多藥店 網店

唔好用手抓
輕輕用力按摩
同埋請轉5% 重新出發

你係邊隻脫髮? 休止期?

我唔知係邊隻呀但我係成個頭都好稀疏條界好明顯扎辮會穿曬窿咁 想睇醫生但又唔知可以睇咩醫生 有冇人介紹

請問你幾大?
外國撚可以點買fin?

外國真係唔清楚
但相信容易過香港啦
咁多藥店 網店

好多網上藥店,us uk免運都大把
搽完藥帶唔帶得帽
請問十年巴打 搽藥+食藥係唔係最有效
如果是但做一樣先 例如食藥先或搽藥先 之後再做返另一樣 咁樣得唔得 因為想食藥先
有冇其他巴打經驗
真心一問 如果只係中間疏 側面無乜事應如何處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞