脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
決定左去做植髮,
問題係頭頂都額頭都要植,但醫生話只可植一個位,因為一次只可取~2000條cover 唔晒咁多

本身有食藥搽藥成8個月但頭頂都係無大改善,應該植頭頂定額好

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

未嚴重要植髮吓嘩

平時你壓力大嗎?
我轉左新工壓力好大, 係咁掉髮
好sad, 已食藥加用泡沫

份工都大嫁,不過要養家無計
我已食左成7個月藥同搽藥
我知唔係脫得好嚴重但係好影響外觀同埋我仲好後生 想整好個樣

巴打我同你情況差唔多
已經考慮緊織髮...
最少極到我理想既髮型
決定左去做植髮,
問題係頭頂都額頭都要植,但醫生話只可植一個位,因為一次只可取~2000條cover 唔晒咁多

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

我同你一樣case, 我之前植前同頂, 植左年幾,頭頂情況而家好嚴重,睇黎無得救

有冇食藥?
決定左去做植髮,

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

我同你一樣case, 我之前植前同頂, 植左年幾,頭頂情況而家好嚴重,睇黎無得救

有冇食藥?

有食有搽
可能生活壓力大,作息唔定時,飲食都係。
食野好難避。 辣,凍,甜,炸
已經盡量少叫
做gym 又luck 髮, 乜撚都luck
決定左去做植髮,

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

未嚴重要植髮吓嘩

平時你壓力大嗎?

巴打我同你情況差唔多
已經考慮緊織髮...
最少極到我理想既髮型

我都想織 有冇巴打有呢方面經驗可以分享吓

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

未嚴重要植髮吓嘩

平時你壓力大嗎?

巴打我同你情況差唔多
已經考慮緊織髮...
最少極到我理想既髮型

幫推

2邊都想植
其他巴打覺得點

未嚴重要植髮吓嘩

平時你壓力大嗎?

巴打我同你情況差唔多
已經考慮緊織髮...
最少極到我理想既髮型

幫推

我上過去試髮片係好唔舒服
又要日日除出黎訓覺沖涼
唔方便加唔舒服

上網睇過愛x織髮
佢好似係用真髮織入去你自己既頭髮到
唔知依個咩效果
入得呢個Post 十居其九都係有脫髮問題,但發現有好多人一開口就問專科介紹,咩咩生髮有冇效,你地睇下post 先黎問野啦,再唔係就話食藥一星期就話條撚軟左,射少左,食左兩星期就問點解無效,你地食藥,查野有冇睇下d 說明? 成日問撚埋d 無聊野,食就咪撚驚,驚就咪撚食
入得呢個Post 十居其九都係有脫髮問題,但發現有好多人一開口就問專科介紹,咩咩生髮有冇效,你地睇下post 先黎問野啦,再唔係就話食藥一星期就話條撚軟左,射少左,食左兩星期就問點解無效,你地食藥,查野有冇睇下d 說明? 成日問撚埋d 無聊野,食就咪撚驚,驚就咪撚食

好多都大驚小怪
冇咩問題都影相問

Btw 我食左藥半年有多都穩定唔到情況
我諗我係被選中既細路

好多都大驚小怪
冇咩問題都影相問

我諗我係被選中既細路

開頭岩岩食可能係緊張d ,但睇左post 都應該知效果無咁快,同埋成日覺得要生番勁多頭髮叫有效,你止到都偷笑啦,依加自己食左4 個月,都無大轉變咪食落去

好多都大驚小怪
冇咩問題都影相問

我諗我係被選中既細路

我有答冇類但有時真係要追下post
決定左去做植髮,

補圖

生得高就植前額
相反就頭頂

2邊都想植
其他巴打覺得點

有冇食藥?

有食有搽
可能生活壓力大,作息唔定時,飲食都係。
食野好難避。 辣,凍,甜,炸
已經盡量少叫
做gym 又luck 髮, 乜撚都luck

甩頭髮整定
唔關做gym 事
拎左張醫生紙買藥

到底跟醫生買定同你地一樣買保記好呢
其實 finasteride 會唔會 trigger 雄禿

即係本身冇事都俾佢搞到有?我上年食過三個月,不過停了。因為 side effects and shedding phase are fucked

屌冇人理

長頭髮係咪甩多d
青春期脫髮速度係唔係會快d
因為好多人都話要三十歲度先植
係唔係年紀大D脫髮速度應該會減慢?
森髮呢間野買finasteride 信唔信得過?
長頭髮係咪甩多d

關咩事
Redance個蜂膠育髮精萃有無巴打用過?
上年年尾到有一排好似一個星期用泡泡染髮染左兩次 個排啲頭髮勁脆弱
然後自己手殘'where'甩左勁多頭髮 甩左既位到而家都無生翻
好擔心 搞到唔想放頭髮 放左就遮唔到白左個位
請問查完D生髮水或泡泡仲可唔可以落髮泥果D?

天生m ,少m 個d咪撚食藥啦我覺得 玩壞個頭

天生m 少m即係非雄禿

咁係咪要甩晒要食呀?
有冇人試下每日倒豎沖1分鐘會唔會對頭髮好
長頭髮係咪甩多d

關咩事

長頭髮甩得明顯啲啩
利申: 長髮及胸
一梳頭就甩好多,尤其係頭頂果啲,個頭又油又生瘡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞