脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike

左邊Now,右邊Before

3月20日開始食,4月1日開始搽藥

比其他巴打睇下成效

比其他巴打睇下成效

Btw, 暫時都係夜晚先搽

比其他巴打睇下成效

Btw, 暫時都係夜晚先搽

唉 今年21歲
但係個轉位好稀 好多人見到都咁講
但其他位頭髮好密 又粗
我想問咁既情況 食藥搽藥有冇可能生得番
因為我老豆都有禿頭既問題

明明我老豆都成40幾歲先出事
點解我咁不幸
唉 今年21歲
但其他位頭髮好密 又粗

點解我咁不幸

同埋想問用5%人咪可以令頭頭轉位生番頭髮
唉 今年21歲
但其他位頭髮好密 又粗

點解我咁不幸

其實頭頂轉位仲救過M額
唉 今年21歲
但其他位頭髮好密 又粗

點解我咁不幸

其實頭頂轉位仲救過M額
請問正常係香港邊度可以買到5%? 5% 有無唔係泡沬個隻?同埋頭皮發炎可以點處理?

自己盡下努力, 令頭髲生番d 出黎
頭項轉位
m額
兩者中間都有d稀
噴foam 塗哂呢3個地方對嗎
有冇試過 saw palmetto??

內外夾攻

lm
請問正常係香港邊度可以買到5%? 5% 有無唔係泡沬個隻?同埋頭皮發炎可以點處理?

自己盡下努力, 令頭髲生番d 出黎

any side effects ??

係咪要有醫生紙先可以買保康絲?
洗唔洗睇皮膚科先拎到?
定普通一般私家診所都得?
洗唔洗睇皮膚科先拎到?

正路藥房買保康絲要醫生紙
行多幾間問有d唔洗
普通一般私家診所既醫生紙都得(應該係)
如果直接醫生開藥起碼要400+(30日)
藥房買大概380+(30日)
買完liquid 一路下唔定決心開始用
如果用用下停用究竟係會打回原形定係會比從來都無用過更差
洗唔洗睇皮膚科先拎到?

我最近係藍田區私家診所買保記,係hair3x個啲免費檢查嘅醫生,佢唔肯開醫生紙,係佢度買要$450,咁買咗一盒,之後試吓攞個盒去葵芳啲藥房買,一間話無貨,另一間個售貨員點都話要有醫生紙先肯賣,最後係油塘區藥房買到,只係用個盒去配,$380。

頭頂髮轉係易救過額
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞