脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
每日lut十條頭髮正唔正常
食緊中藥,但頭頂愈來愈薄
應該點做?

食西藥....

我食咗2,3年維生XX素,結果係頭髮減少和白髮增加,對我無效,結果轉食西藥。
食緊中藥,但頭頂愈來愈薄
應該點做?

食西藥....

我食咗2,3年維生XX素,結果係頭髮減少和白髮增加,對我無效,結果轉食西藥。

點解會甩髮 ? 因為DHT 。 維生烏絲素有咩成份抗DHT?
樓望你好 我想問hairmax 的激光機激活返髮根,有聽過嗎?我朋友介紹我買,但好貴,想問多啲人意見

你唔戴套?

除出黎Check袋有無穿會見到

係會影響精液既
但性能力不變不妨繼續食
應該時間耐左會冇咁大影響

想問會點樣影響精液
我之前問你你話想生仔都可以食既
如果係女,頭髮日漸稀疏點算?

中藥焗頭?食藥?搽野?換洗頭水?
[member]
想問下咁樣係未已經有問題
頭皮有時候會紅腫同痛 [member]
絲打
自細頭頂頭髮已經好少
而家中分條界好似愈黎愈開咁
最大獲係去完外國啲頭髮愈甩愈多
(返到香港用同一把梳擺明係香港甩少好多頭髮)
後尾梳禿到見底
訓完一覺個個位因為唔夠頭髮搞到個頭會好亂
會拱起
(接遲我唔好sorry)
而家搽左rausch 髮根激活個幾星期
我知無咁快見效但想問問呢支o唔ok?
或者有無其他介紹

22歲女唔想禿頭
唔該哂
小弟28..而家斜陰分界位開始好稀疏
想問下kirkland 5% foam…用開係咪要keep住用唔可以停?
另外Nizoral A-D Ketoconazole Anti-Dandruff Shampoo…呢支shampoo有冇巴打用過?好唔好用…我見都成$400支…好貴,有冇其他分脫髮shampoo好介紹?
樓望你好 我想問hairmax 的激光機激活返髮根,有聽過嗎?我朋友介紹我買,但好貴,想問多啲人意見

可以試下。 未有臨床經驗證實激光能有效生髮

你唔戴套?

係會影響精液既
但性能力不變不妨繼續食

想問會點樣影響精液

精蟲活躍程度
如果係女,頭髮日漸稀疏點算?

中藥焗頭?食藥?搽野?換洗頭水?

搽野
[member]
想問下咁樣係未已經有問題
頭皮有時候會紅腫同痛 [member]

密到仆街喎大哥

唔覺有咩問題

係雄禿
睇埋個頂呀唔該
絲打
自細頭頂頭髮已經好少
而家中分條界好似愈黎愈開咁
最大獲係去完外國啲頭髮愈甩愈多
(返到香港用同一把梳擺明係香港甩少好多頭髮)
後尾梳禿到見底
訓完一覺個個位因為唔夠頭髮搞到個頭會好亂
會拱起
(接遲我唔好sorry)
而家搽左rausch 髮根激活個幾星期
我知無咁快見效但想問問呢支o唔ok?
或者有無其他介紹

22歲女唔想禿頭
唔該哂

用minoxidil 5% for women
想問下kirkland 5% foam…用開係咪要keep住用唔可以停?
另外Nizoral A-D Ketoconazole Anti-Dandruff Shampoo…呢支shampoo有冇巴打用過?好唔好用…我見都成$400支…好貴,有冇其他分脫髮shampoo好介紹?

400 蚊? 你邊度買要400蚊
eBay 都係講緊100 左右一支
一星期用2次 抗頭痕頭皮紅腫

5% foam 係要用到尾呀

400 蚊? 你邊度買要400蚊
eBay 都係講緊100 左右一支
一星期用2次 抗頭痕頭皮紅腫

5% foam 係要用到尾呀

森髮……ebay買可以點買架ching

你唔戴套?

係會影響精液既
但性能力不變不妨繼續食

想問會點樣影響精液

精蟲活躍程度

即係難d受孕?
會唔會影響個B/老婆?
其實有好多人問用咩洗頭水
有一隻我可以介紹
係睇仁安醫院介紹用既
Revivogen MD Bio-cleansing Shampoo
董哥都有介紹
不過有d貴
2百幾一枝 360ml
有一隻我可以介紹
係睇仁安醫院介紹用既
Revivogen MD Bio-cleansing Shampoo
董哥都有介紹
不過有d貴
2百幾一枝 360ml

可以係邊度買到?
想問一下 如果淨係食藥會唔會有狂脫期
同埋domocare同finasteride應該點揀 價錢又差幾多應該係邊到買好?
求pm tg: hkgten
有一隻我可以介紹
係睇仁安醫院介紹用既
董哥都有介紹
不過有d貴
2百幾一枝 360ml

可以係邊度買到?

佢香港有代理
上網search 就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞