脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
有冇人用過iGrow Hair Growth System
話美國FDA認證生髮產品

用緊

有冇用
呢幾日個轉變左咁了
呢幾日個轉變左咁了

。。。你梳好啲啦
淨係頭頂甩食藥好定揸藥好... 好驚狂脫期
25歲仔天生m
近排發現前面疏左
近幾日買左半年kirkland 5 foam
試半年先再食藥定應該兩樣一齊黎?
食左藥一個月...

但洗頭脫多左...頭頂開始甩....
巴絲們 小弟22,肯肯定係遺傳雄性脱髪,都甩左幾年 一直都冇正面面對 而家都已經頗疏下(第四後期) 都係靠梳梳下去令睇落多d 個時係加拿大睇醫生醫生話可以食藥,但最多淨可以slow down 個甩 好少可以番轉頭 唔食又唔甘心,食又驚狂脫期,又驚影響荷爾蒙

都諗過光頭咪光頭囉 一了百了 但又唔甘心 難接受

求眾巴絲屌醒
巴絲們 小弟22,肯肯定係遺傳雄性脱髪,都甩左幾年 一直都冇正面面對 而家都已經頗疏下(第四後期) 都係靠梳梳下去令睇落多d 個時係加拿大睇醫生醫生話可以食藥,但最多淨可以slow down 個甩 好少可以番轉頭 唔食又唔甘心,食又驚狂脫期,又驚影響荷爾蒙

求眾巴絲屌醒

滴下生髮水先囉
多謝巴打開POST比咁多資訊
想問有冇追蹤研究做過植髮有咩副作用?

FUT做完會有一長既疤痕
FUE做完就有1點點細微疤痕
植髮係將你後面頭髮搬去前面
你後面就會永久少左頭髮
你覺得會有咩副作用 除左以上呢d
如果有副作用唔想食藥
係咪得渣藥一個方法解決
食緊中藥,但頭頂愈來愈薄
應該點做?
應該點做?

食西藥....
有冇人用過iGrow Hair Growth System
話美國FDA認證生髮產品

用緊

有冇用

FDA 批准用 但冇話佢有效生髮

正常
九個月先會見到初效

好初期?

求眾巴絲屌醒

拖只會越搞越衰
而家開始食藥
救得幾多得幾多 起碼有本錢植髮
如果有副作用唔想食藥
係咪得渣藥一個方法解決

可以用下激光既
應該點做?

中藥
你聽甩晒佢啦

好初期?

就係咁囉...我前額就完全冇事 其實之前都有問過十年巴你 但你好似冇答到我 頭頂頭髮有啲幼到好似毛咁 好猶豫要做好 今年先20歲
最近買左部激光生髮頭盔,
用左幾日頭髮好似粗左小小,有活力左
希望用多幾個月會明顯d
仲有巴打們,我一年前外服內用都有齊,之後食埋隻束絲藻,真係生左頭髮,額角有返建議巴打本可以試下
至於束絲藻係咩後巴打們可以上網查下

seems nice, 你係邊度買束絲藻?

ecosway

誠哥好似開發緊隻長生不老藥 ?我想試下睇下對頭髮有冇幫助

你食左幾耐,有冇其他反應??

食左一年,d傷口會好得長d,好訓d咁

傷口好得快d定長d

好快d

我都有食,似乎對頭髮冇幫助。
有冇皮膚科醫生介紹,想驗血睇下係咪真係雄禿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞