脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
十年巴 我差不多睇哂你d post 想問下我23歲 一路都冇話明顯甩好多 但頭頂位一路比人話少左頭髮 加上天生頭髮輕 最近突然好似薄左好多咁先識驚 有冇巴打都係無明顯甩但一路薄 岩岩買左副廠minoxidil 5% 希望最壞情況都keep到而家咁啦
食開印保...決定買埋5% foam
不過已經第三期至四期
如果想睇下醫生會睇邊個好啲 屌我得19歲咋唔想咁快剷光頭啊

Ching你個情況同我一樣 你係邊到訂藥

想去美絲做FUE 但我得一星期假期 怕d疤仲好現 返工有d難搞
食左幾日都覺明顯難扯左
其實一星期食2次會唔會好啲定要keep住每日食
見網上有鬼佬食完扯唔起停藥都咁

會增加前列腺癌風險... 小心

但唔想頂都甩 好難揀

我就係揸藥,睇香討好多ching都話唔好食藥

但我食左藥真係明顯咁少甩頭髪左.....
我食藥一個月到....
想去美絲做FUE 但我得一星期假期 怕d疤仲好現 返工有d難搞

個頂都長 但應該遮唔到個m位

咁香港邊間做fue比較好?
因為做fut以後有條疤無得剷青
想問吓得個頂出事係咪揸藥就救到
同埋想問吓kirkland 邊到買會平啲
唔該哂
食左淘寶印度牌子幾年,勁平
感覺良好, 頭髮密返, JJ健康
食左淘寶印度牌子幾年,勁平
感覺良好, 頭髮密返, JJ健康

唔該哂

森髮
唔該哂

森髮

$500 6支

咁fut有冇邊間好d

咁fut有冇邊間好d

十年巴 我差不多睇哂你d post 想問下我23歲 一路都冇話明顯甩好多 但頭頂位一路比人話少左頭髮 加上天生頭髮輕 最近突然好似薄左好多咁先識驚 有冇巴打都係無明顯甩但一路薄 岩岩買左副廠minoxidil 5% 希望最壞情況都keep到而家咁啦

轉位好疏?
如果想睇下醫生會睇邊個好啲 屌我得19歲咋唔想咁快剷光頭啊

睇醫生冇用
的起心肝解決問題先有希望

請no pay 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞