Leveraged ETF 討論區 (2)

995 回覆
50 Like 2 Dislike
識買7261咁聰明
睇《漫步華爾街》但竟然係走去買2800
如果你2010年個期真係跟漫步華爾街個人生四季portfolio開始供voo個啲,應該已經發左唔少
Jim Simons唔知係咪用ta呢
嗰陣時又係有睇random walk
知道要買指數 之後我就諗既然要買 不如買兩倍
我又無佢同MM咁勁
傳聞佢都係ta+leverage
但唔知佢點睇到咁準,準左幾十年
不過我偶像始終係廢老同佢拍檔munger, 特別係munger
仲有jack bogle所以我重倉係passive index etf
閒錢玩tqqq
無option 經驗
咁都係買番tqqq算
多謝大家支持
我準備開新post先
大家唔好推爆住
推呀
Leveraged ETF 討論區 (3)
https://lih.kg/2751539
Tui
因為講指數,喺香港好自然會諗起2800

人總要犯錯先成長
試過係d所謂投資谷
分享自己想法,希望大家傾下有bugs咪出來指正下囉

但通常都係比人當foolish恥笑
一係就會有d正義之士,大師,會出來話你自己未試過未念清楚就唔好出泥點錯人

而加我都好小會講了。自己閉門做車試到真係work又遇到有緣人先講兩句
喺谷俾人屌就尷尬啲,但喺連登俾人笑俾人屌兩句都無乜所謂嘅

唔交流吓好難知道自己唔識啲乜,因為大家建立自己嘅一套投資方法時,會有啲前設喺個腦度,which嗰啲前設可能大家都認同,但你偏偏就唔識——咁一開口問咪俾人笑俾人屌,我覺得必經之路嚟
Push
同大家匯報下 hedgefundie 55/45情況:

開倉日期:9月27日
組合: 55%UPRO, 45%TMF
季度Rebalance: 下次係12月27日
組合資金表現: 4.14% (對比第一次資金投入)
maximum drawdown%: - 8.3%
匯報日: 10月27日

持有呢個組合要心臟肌肉強大.買入之前我就當成筆錢冇咗,而換呢一張六合彩飛.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞