Leveraged ETF 討論區 (2)

995 回覆
50 Like 2 Dislike
leap call唔會揸到expire
距離到期仲有半年就會平倉
就算跌穿行使價,都唔會咁快變牆紙嘅
但你唔驚即將半年expire時佢黎個股災? option最煩係D樣野
唔玩option係咪剩係得sco可以做淡能源
其實upro+sso只係某程度上減低個leverage
買緊既都係同一堆野做唔到diversity
我個人會偏好tmf多
其實我意思係淨供sso vs upro+tmf既組合
暫時都prefer upro+tmf
咁到時更遠期嘅call都會跌價
大家點睇定期開covered call同put?
每月定期開對iron condor,可以搵下外快

但我自己本人試過開過幾次,都係損手收場,一近個執行價,就淆底止泄
多謝依位巴打

TQQQ收市綠色我切柒
https://lih.kg/2726670
債務上限延期到12月,天然氣期貨跌10%,原油都回咗啲

比特幣都彈返上55000。連比特幣都上得返,竟然有淡友信納指上唔返
債務上限延期到12月,天然氣期貨跌10%,原油都回咗啲

比特幣都彈返上55000。連比特幣都上得返,竟然有淡友信納指上唔返

傻淡就係傻淡
Covered都止做乜…一係roll
今天的納指沒有極限
用條撚托市
TMF捱得好苦
戰術初步成功,綠燈收
Hedgefundie點睇而家係超低息依樣嘢?
佢backtest 嘅時段利率走勢係點?
佢無針對現時超低息做評價,但佢形容過去息率跌對債價有好處
tqqq長揸必勝
Strong post lm

利率走勢就無plot埋一齊,年期就避開咗滯脹
btw佢最近改咗upro55/45tmf
但係息率長期低位對新債債價就應該無乜特別好處
所以我暫時都係抱懷疑態度小注試吓先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞