【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
要出返本小書解釋下真希波既來歷同心理。始終由破開始, 都無詳細描寫呢個角色
忽然病嬌
睇圭哩幾句, 更加覺得用真人打更好, 更有意思
上次果段巨神兵好出色

01:48:02,750 --> 01:48:12,666
我們的感官無法察覺反宇宙
因此LCL創造了
我們可以感知的虛擬環境
只會越寫越似佢老婆
不如唔出好過
支持正版
就係話Q入面明日香都出現過冇電嘅情況(打Eva 13號機)
但終係緊接Q後面但冇提電源問題呢樣野
當做歐洲NERV收埋好多好嘢囉
留白咁多,要解嘅總有方法解釋到
真希波咁易就食曬3隻我都唔知冬月話準備左禮物比真希波係真禮物定講反話
不斷讚佢老婆大波
同2號機改裝果件強化裝甲代號叫 ja02
舊tv版有另一間公司整大形機器人同eva競爭
個名係Jet Alone,內藏核電但失控輸左
新版可能用攞左佢d技術去整核電裝甲

隻手一間間同果6支野同終戰2號機設計一樣
夢洋子後生真係幾靚同大波
年少成名又有錢

點解會揀個大佢十年既毒撚
而且由初相識到一齊只係幾見過幾次面

仲謎過真治同真希波
>而且由初相識到一齊只係幾見過幾次面

真治同真希波都係

所以哩段真係寫緊佢自己
一齊死同見多次老婆先一齊死
解釋唔到就掉哂去十四年空白
呢個位咪庵野係最後呢兩集做到唔好既地方囉
邊度睇到由初相識到一齊只係幾見過幾次面?
夢洋子係貞本+宮老介紹俾庵野架波
婚禮訪談唔係講佢地識左3年咩?
5年呀。。。

佢哋戀愛史嘅懶人包: https://ouchi-video.com/anno-hideaki-moyoco-encounter/
識左五年結婚
最近先睇到話佢地見面第四次就開始拍拖

我都要搵一搵sources 先
下次我睇完片都唔會當真
真係fact check一下
都冇話假嘅呢個,因爲始終佢(都有可能係主觀地)覺得佢撮合咗佢哋3年後結婚,上面講緊個subject係見幾次面就一齊,呢個話5年,其實全部都可以係同時係真

結婚5年前第一次見面,其後見幾4次面,直到2年後貞本義行製造時機撮合兩人拍拖,全部基本冇衝突
明日香係咪複製人
拋個新磚
其實估唔到成套到今集終於俾個神學啞謎去解釋背景

其實好明顯個身都仲係舊畫
係得個死人頭轉咗畫風核撚凸到一個點
成套野好多忽然好膠既畫風先係最令人出戲
聽日會有個新劇場版終既清談節目
https://www.youtube.com/watch?v=ZXhSkmYqfYc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞