【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
新劇呢一次輪迴感覺上無再將莉莉絲靈魂放係綾波入面

綾波係「破」曾經對住個水族館話離開左就唔能夠生存
呀媽出場好催淚
輪迴呢part你睇漫畫版會講得比較清楚

總之每次世界末日/補完之後,過一段時間,人類會再係地球出現,歷史既主線會不斷重複。而渚薰就算死左,到咁上下時間,佢就會帶住上次死果陣既記憶用新身體覺醒,而佢已經試過幾十、過百次

總之我就覺得好似小圓都唔知係邊個致敬邊個
漫畫係貞本義行個本?
漫畫版設定同新劇場應該係唔一樣
新版估計係接住舊劇場版end(序入面日本已經紅海)
真嗣選擇左唔補完回復返會互相傷害既世界
之後唯(初號機)就飛向宇宙
過左一段時間之後佢遇上左Golgotha object
之後佢就開創左新劇場版既依個輪迴世界
目的就係搵真嗣真正幸福既世界

因此新劇場版既神係唯
所以源堂先會講佢要殺神
最後13號出黎抱住初號機一齊自插
真嗣會講原來父親係想同母親一齊離開

當然以上只係一種睇法,唔一定正確
好難講, 破設定集都講無部新LCL浸浴機有咩用
謎之地下設施就算數, 等Q設定集點寫
但幾個複製系列入面......司令你好cheap
抵你入負宇宙搵唔到唯, 只見到堆綾波系列
鬼話: 真希波架八號機, 懷疑同mark 6製作方法差唔多
人話: 唔知, 設定集無寫, 問庵野
呀媽係女人
睇完戲已知嘅事實
解乜讀
White Lie (新世紀エヴァンゲリオン)
認同睇完好空虛
漫畫設定係有d 唔同
我既意思係佢將輪迴呢樣野講得比較顯淺一d
破嗰陣上三號機畀使徒侵蝕咗
佢喺終都有用使徒能力啦
字幕已update, 應該有8到9成準確
果兩套野點樣成為一生痛點?
EVA第一話就係描寫佢係宮崎駿下整風之谷
庵野本身畫人麻麻地, 宮老叫佢去畫巨神兵, 如果畫唔到就走
庵野結果係工作室睡袋訓埋畫
畫出嚟個表現力幾好, 宮老都做埋佢第二原畫
其實都唔算係痛點嚟既
但庵野一路都想出個風之谷外傳, 宮崎駿唔肯姐

幽靈公主同EOE同期上映, 師徒打對台
結果票房俾宮老吊打
@老小子 樓主幫頂Thx
下星期去scan, 今次運費都幾貴

咁重本

而家香港買駛唔駛1k?
明日香係人造人?
去到Q個時嘅明日香已經唔係破果個?
Mk6係點製造出黎?睇破好似入面係阿當?
本漫畫我見香港賣二手最平二百幾
Q 明日香 br凌波麗一樣都係clone, 波式
明日香係人造人?
去到Q個時嘅明日香已經唔係破果個?

係複製人, 去到Q都係同一個

Mk6懷疑係用第12使徒整, 睇破月球基地
所以懷疑八號都係咁整, 但無證據
咁真治係複製人定係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞