【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
以前聽過零係莉莉斯,渚係阿當
最後一幕算唔算係世紀大和解
其實師妹同主角差幾多年?
破:
真嗣14 瑪利33

Q:
真嗣28 瑪利47

:||:
真嗣28-29 瑪利47-48
呢啲濕粹位都要執著長大論真係cls
其實從來都冇講過明日香有複製人,係你自己腦補

佢俾使徒污染咗唔代表佢係第個明日香,最後點解有兩個明日香你咪當表達手法囉
Mari係外國人買咗JR pass,所以驗票口唔同
咁咪換咗位囉

咁樣解釋滿唔滿意呀
柒咗 重睇返 明日香有講式波原型 但又冇交代原型發生咩事
一共21分鐘
前田依個Q廢案劇本完整性幾高,
可以直接連到第三村
純畫面解釋仲清楚過依加既Q

就黎五十路都仲扮細路女同講貓語

對自己同事個仔出手

冬月研究室真係個個都唔正常
如果呢個Q喺現Q同終之間插返落去 會唔會補完到個故仔
估唔到有生之年可以睇到Q廢案
係咪即係大眾講既311後大改劇本?
如果係 故事都唔算大改,只係cut走左某d野同埋轉左做明日香
推 咁多新消息
本身Q係中間嗰14年
講薰做司令
Q(前田版?)廢案, 無可否定主寫薰真嗣麗既
真希波同明日香係廢案入面的確係工具人

故事結尾上算係大改, 因為真嗣無PTSD,
係正常心態放低麗係第三村劍介屋企
然後自己跟埋上wunder打決戰

中間有解埋點解有咁高生產力
因為成個NERV有成千上萬既複製人麗
不過無對白, 只有畫面斷估

呀, 又忍唔到手嚟搬野
之前咁多大佬都解脫曬唔會執著依d濕碎廢案
對唔住各位大佬下次唔會嚟單機
但有血有肉有靈魂會兜巴車落主角嘅麗只有一個
道乜歉?

雖然我都唔讚同你某d 講法
但每個人都可以自由表達觀點同評論

人地唔執著咪唔執著囉
你有你講
點解要同人道歉
認同~我覺得討論冇需要達成共識,dse都有教~
人地點睇咪有得人點睇,如果解脫晒就唔會再睇
你覺得值得講既咪繼續講囉,唔駛理人架

我都成日搵位講couplings 啦
我從來都覺得配對先係eva 既真粹
最鐘意就係講劍劍同明日香

我成日都想打篇文講日本fans 點解咁憎真希波
講真希波點樣出盡污糟手段搶明日香條仔#haha#

just enjoy it, it's ok
我想睇呀 繼續
有成14年都唔幫真嗣手氹翻明日香
最後變返人型嘅明日香係融合咗定仲係式波複製人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞