【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
唔覺得
一個掉低個仔同老公, 自己走左入去初號機既人有幾健全
最起碼唔係一個合格既母親
Tv版佢為左有人可以永遠睇住世界既變化而唔怕孤單永遠留喺初號機,為左世界咁大犧牲,都算成熟掛
不過又都係偉大但又唔正常既
仲有無機會買明日香件hoodie
漫畫版玩腳個shot正撚到
邊有得比
瑪利出得個3套劇場版,其他舊女角出左成廿年
庵野想出一定可以寫到她老是常出現
不過係咪創作舊eva時未出現佢老婆 到後期先得到救贖先寫真希波呢

麗同明日香完爆佢個老婆 勁肥
邊忽肥? 對波?
電影咪又係睇住個仔 搞到天下大亂 兩公婆都係有病
點比呀

人老就係咁架啦

當年宮村優子咁靚,而家咪又係阿嬸樣
有冇人好在意明日香成日玩嗰部wonderswan

黑白ws 99年出,1999 + 14 = 2013,即係大結局時間大約2013,所以設定話2015?
Additional impact 同 another impact 係指咩
1999年真嗣都未出世
同部機可以之後買既
部機左下變左菇, 應該係upgrade/魔改版
笨大成功打敗任地獄
成部機都係彩蛋嚟, 細節位幾多下
玩既係Gunpey

成堆虛野都係神神化化扮好勁咁
Additional impact 就係改寫人類認知同成個世界
將幻想變成真實
d terms 越作越鳩
以前咩人類補完計劃, 屋島作戰,a-10 神經接觸, 同步率400%, etc.
全部好型又印象深刻
而家無晒嗰種sense
雖然我覺得有d 過度解讀
不過如果過藍色加粉紅色實俾人屌
https://twitter.com/cccccc6512/status/1431259668194545670?s=19

新舊版 Seele 目的係咪唔同咗?
舊版Seele版本既補完:想全部人變橙汁回歸莉莉絲做單一生命體
新版Seele版本既補完:拎生命果實變成冇頭Eva Infinity做神之子
有冇理解錯

結果搓波搓到亂曬
咪即係radio eva 賣衫咁
Bandai隻THE ROBOT 8號機改喺台灣係要搶,香港就大量貨

賣晒, 得返呢兩set
先生仲要唔要?
要講點止藍色紅色呀,仲有綾波麗嘅白色呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞