【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
不如講下真希波腹黑說仲好

真希波食mark.9 時對眼變左色, 應該係覺醒左

點解攻入去咁辛苦, 但明日香一死左
真希波就突然可以一野就ko mark.9? 明明Q 既時候mark.9 咁撚勁
跟手食埋mark.10-12 好似食放題咁
真希波隱藏實力? 特登俾明日香送死?

Q 最後真希波救真治時, 好明顯知道十三號機係double entry
明明wille 無人知道十三號機資料
而且佢又明白碇司令既計劃

真希波知道薰既靈魂係十三號機入面
大和作戰竟然仲會俾明日香打頭陣?
特登令明日香解放使徒力量, 等司令完成計劃?

最後冬月話一早留左adams 容器mark 9-12
就係俾真希波覺醒進入負宇宙

根本真希波先係黑手, 一早預計晒司令所有行動
連明日香都只係用黎完成計劃
黑歷史
字幕問題

頭一分鐘差唔多句句都有問題 近乎睇日文重譯, 棄坑
工作量太大無返一兩星期都搞唔掂, 安心等字幕組出啦
Amazon個新字幕fix左幾多?
fix有七八成就考慮下搞搞佢, 無就真係算
無特別數,分分鐘差唔多80個原畫
輕鬆拎嚟出玩具呃錢
呢隻型呀 可惜無出場機會
早知個時買隻山口式
未必,應該係消失的14年中頭幾年內的事
要等佢拍完真人片,拍到悶先有機會出返14年空白期既野
出之前比14年你地鳩估下先

真希波都可能係推手之一,似乎有一定覺醒的能力,佢都係瞓爆炸房
睇NHK見到巴黎同第3村嗰段都已經係3D畫
第3村都3D畫, 無理由其他會唔係掛
其實成套作畫都高質 係呢到特別柒
頭果大半,畫同色仲靚過新海誠
格格都靚到4k wallpaper級

但去到反宇宙果D 3D作畫真係....
庵野做艦對戰唔多岩口味
基本上一味被挨打,以前套那汀亞已經係咁?
叫明日香做公主有冇解?
睇完二刷,重新諗緊式波 由破開始的行動
既係nerv的產物,點解又會幫美里果邊?
13號機入面原型式波係咪今集先出現?
而佢又唔似零波咁要調整?
有無汁
同埋3D畫意思係咩,畫人畫背景,畫戰鬥都好唔同
巴黎鐵塔,同埋第三村漂吓漂吓啲火車係3D都好正常,但如果連人都係3D畫,仲做到呢種質素,咁真係可以全面取代2D了
3D一直突破唔到嘅位就係人嘅動作,太順暢反而無咗人嘅質感
幫補吓啲複雜嘅機械構成已經係極限

Btw,我po嗰張gif應該都係作畫嚟,近鏡啲線條光暗而家啲3D技術應該未做到
係劍劍屋企 明日香塞野食比真治果幕應該都係3d
個鏡頭好搖 d動作似3d
可能係庵野試新野,覺得呢幕做的3d人物質地 係呢幾年黎講最好
複製人都有個人意志
知道左nerv既目的係人類補元變曬d人做橙汁
正常人都會企wille果邊啦
式波原形唔係肉身黎,同渚薰一樣得個靈魂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞