【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
真治係人,Q個時wille 係反宇宙帶佢返黎地球
二百幾都ok 喎
松原秀典畫呢本漫畫真係幾好

同埋終全集都唔知要等到幾時先出
而家唔買,未來真係無乜機會入手
Q 真治醒返既時候
律子講返真治狀況時,畫面有碇真治(仮)
其實都唔知算複製人定點

可能佢地都唔記得左有呢個設定
其實好多野都似曾相識

小圓,你的名字,秒速五厘米
嗯, 所以mark左叫BM-03, 終字幕係咁叫編號
因為無人知道重組後係米同一個人

講起設定, 睇細節大佬傾, 由Q開始
第13號機好似畫錯駕駛座方向定唔知特登
駕駛座不嬲都面向EVA核心, 但第13號機反轉左
十幾歲睇eva,而家3x歲,我都好想好似真治咁得到成長
其實男人係無成長
男人二十歲同三十歲四十歲分別都唔係好大
鐘意既野, 思考方式其實孩童時期都差唔多

唯一唔同就只係你願意付出幾多去承擔你既責任
願意付出幾多去滿足家人同另一半既期待

如果你覺得某個人好成熟, 可能只係你唔夠了解佢啫
唔駛俾成熟呢個字綑綁住自己
你有睇eee本前傳就會明
破佢搞完近3衝之後溶左係lcl入面
14年後攞返初號機既時候真嗣竟然出現返
所以咪唔確家係唔係真係佢黎
但佢今集開咗藍眼,咪同封印咗使徒既明日香一樣Pattern blue?想問13號機冇at力場,係咪因為兩條友中和咗?今集同初號機隻揪點解又有at力場?

見過Comment將13號機駕駛座對比水引。但每種繩結意義有分別,13號機係結婚場合用蝴蝶結,正常結婚唔會咁用,因為變相象徵相遇之後會分開
https://m.niwaka.com/ksm/radio/wedding/gift-money/envelopes/05/

師兄你講得好好
童年影響真係好大,所以睇eva會睇到喊
6,7歲睇eva, 而家就30..........無成長過 唉
藍眼唔同明日香果隻藍光十字(1:04:16 Q43:06),
藍眼唔知咩意思或者係醒覺mode (or 型)
第十三號機無AT field話係神既形體,
神會接納世人所以無AT field, 但設定集未出, 都係鳩UP

繩結真係唔識, 或者真係有連結既意思,
但成個system本身應該為左同步同打開Q個結界用

而我講既問題係 睇X定位

駕駛座點解唔係向EVA核心, 今集都係咁
1. 出艙會自轉
2. 不嬲咁坐, Q薰同真嗣個坐法係假角度巴士逆向座
樓主, 頂置字幕個download link呀唔係我講果樣
done
Thanks

大個咗
先明白呢個一套講治療傷痛遺憾嘅作品
西德電器梗係世一
但係由wunder造出嚟嘅新槍交到真嗣手 唔係已經係話真嗣先係創新世紀嗰個咩
補完計劃中心既原在會升格做神
所以源堂開始左之後可以變成
13號機同初號機入面既靈魂全部變曬神候補
到最後真嗣係第一候補源堂到攞到話事權
一個一個送走曬其他靈魂
但最後其實都唔係佢創新世紀
因為唯推開左佢代佢自插
所以其實個冇eva既新世紀都係唯創造
使徒反應係pattern: blue / blood type: blue、明日香藍十字個使徒封印符、頸圈都係。畫面會用藍色代表使徒,所以藍眼可能有用意

水引都係後嚟Google。蝴蝶結易解易綁,象徵人生中無論遇上幾多次都係好事「人生の中で何度あっても良い」。二人連結(結婚)正常唔會用,唯獨薰啱用

原來咁調轉係我Get錯,以為兩邊交叉直插穿過精神污染區變咗倒立揸eva,會唔會錯開有條路索性唔修正。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞