【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
其實真希波喺破出場
就整壞(整好?)咗真嗣/源堂個SDAT
原本只係loop 25-26變咗去到27
所以一直暗示咗真希波係令真嗣move on嘅人
1. 劇情上由原型出嚟前都係得一個明日香, 破尾已經使徒化既
補完就講係複製人大逃殺後得返兩個明日香
(斷估就係原型同劇情上既明日香)
2. 原型明日香係第十三號機出嚟
3. 兩個明日香應該係第十三號機度合左體, 集齊引發第十三號機神化條件
有人推斷神化條件係1個人類(肉體) + 1個使徒(肉體) + 人類靈魂 + 使徒靈魂
4. 仲分咩野都合左體啦
5. 自己去要死, 唔清楚之後會點, 所以想托個話(問好), 望劍介幫手睇住依個死女包, 唔好俾佢自殺(9up中), 但可以見到明日香聽完都微開口表示驚訝, 怕丑女果時係合埋口架
6. 之前作為使徒著底褲周圍走都唔怕丑, 變返人就識怕丑啦

你極度混亂, 建議由破開始慢慢重睇
Adams容器系列都無AT field (機設要問去問山下實際
依家d設定唔係自動中和力場咩
1. 樓上好似係問量產(Eva 7)而唔係9-12.
2. 根據真希波Q嘅對白,淨係知Adam容器(9-12)係「全身core」,而13號機就係「沒有AT field」。究竟兩者係咪共通就要問庵野/山下。
3. 至於點解Eva 7 量產咁廢,真心唔知。
十四年科技進步
唔通真係畫個大媽落去咩
真治老母話事

個仔都28,阿媽都覺得條女大佢咁多唔係好妥
神解釋
安野夢洋子
真希波係咪第一代eva pilot所以forever young
黨爭派好煩 去睇PTGF女友成雙好過
我覺得零 同 明日香2位角色既出現
就係用黎表達真嗣唔識表達同接受愛意
最後一集真嗣同明日香互相告白
我已經覺得好滿足
都係雜兵所以當左同一套
Mark07 背脊好平, 應該無插入栓, 裝甲都無咩

Mark09 Q無耐就被手槍爆頭應該都係無AT field
Mark09 - Mark12 睇劇情係綾波系列複製人駕駛
無記錯好似連展開AT field鏡頭都無
本身係用做幾隻艦既核心, 然後自己走出嚟俾外掛食
一共食左4個綾波, 麗黨應該抗議下, 複製人人權問題

(總結: 佢未出設定集前, 機設真心不要問只要信)
個人認為新劇場版(或者Q同終)最大敗筆就係將啲心機放喺啲EVA 4A 44B 4444C,然後Mk 07 同4部亞當容器完全係Hea做Hea打(甚至出嚟淨係俾人食),連嗰個無名嘅手臂炸彈都勁過呢幾部Eva真係好過份
官方online shop入面B2 poster同場刊又補咗貨
幫手補link

頂...
有少少想要,如果開團購有冇得掂?
係架,點解話呢套野係love letter,取決你係咪fans,就係因為好多[設定]or[點解]係根本唔重要,只係比個機會一D野去[出現],去完左大家個心結咁解。

所以乜野q個凌波係咪邊個凌香
最尾個明日香係邊個明日香 邊個係咪clone

根本就唔重要
但Q一開波睇火箭真心好正, 我起碼重覆睇唔止幾次,
成個Q(甚至終)我覺得最有心機既機械作畫就係依度

EVA間打我都覺得無料到, 肩甲倉直情唔用, 好心cut左佢
由其唔鐘意"專登"特攝位, 字幕都懶得改
明日香有Full Armor同刷"量產型"人頭我就接受左啦
唔好當機戰片睇啦, 睇機戰睇隔離好過
無人答到你
可能庵野都無諗過

只係一個創作出黎破局既角色
Deus ex machina
天外降神
メタキャラ
Mary sue
etc...

反而貞版真希波就可愛好多
無論人設同性格缺憾
夾多d人團購應該平唔少, 我自己買既經驗係
eva store買家俾880yen日本國內運費
空運又百幾二百港紙運費啦
中間bxxxe仲食一轉水
可以問下樓主, 或者幫到搞團購

我買左folder暫時未有興趣
夠多人或者會join, 但我諗唔到點收藏
弱弱一問,黑之月白之月究竟係咩黎同點樣黎?
弱你老母 知都唔撚答你
其實渚薰點解會由第一變第13使徒?佢想幫真嗣,所以佢應該係將自己第一使徒(亞當)加靈魂+白色舊野(利利絲)加靈魂加兩支鎗變神比真嗣許願

咁源堂想自己許願所以阻止渚薰,咁佢中間做一大段野係咩意思?呃渚薰係利利絲其實係第12使徒再將佢變13使徒,咁源登自己變成第一使徒咁樣啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞