【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
我有個問題
唔知好唔好意思問
諗諗下又忍唔住
就係點解0波會變橙汁
真希波唔會變
明明都係人工整出來
真希波唔係複製人喎,其實佢係乜野人
劇情都無解釋過

綾波無返去nerv maintain, 一過左時間就變橙汁
堅持黎做乜
上面條link 睇到仲有人講緊
真希波拖真治係想返去第三村搵明日香

算啦,放過自己
今擺到明係俾庵野撚左一鑊
唔得

之前3月係日本訂既eva jins 終於到貨了
wow
無度數?
有度數,戴開眼鏡
how much?
個款係明日香?
真治個款,連運費1500港紙
咁都算平喎

香港而家配副閒閒地千幾up
依家香港jins store有得買,眼鏡加鏡1020
聽你講先知原來香港有jins 分店
jins 係香港唔多分店,應該唔算出名
睇你點睇既姐個結局,我又唔覺得比庵野撚
但吹到返第三村就真係吹帳
佢最後穿越真假世界那幾個鏡頭其實都講得幾明真希波唔係人類
咁喺EVA世界可以長生不老的人型只有0波呢類人造人
再唔係就要碇司令咁樣了~
香港出tv版+舊劇場版bluray box
盛惠1500
抵唔抵?
因為真希波係唔係角色
之前出日文版要兩萬羊,其實差唔多
再見了 所有的福音戰士~庵野秀明的1214天~
終於有繁中字幕

https://www.letseee.com/zh-TW/hideaki-anno-the-final-challenge-of-evangelion
香港版Blu ray貨到
預訂有海報同1214日換票証
心血來潮想睇終,先發現自己原來一直未睇Q

睇完真係唔明大家有咩好屌
庵野都算係兌現左承諾,比左每個人一個救贖。
佢亦第二次叫天下既宅男要走翻出現實既世界

Q同終真係當完左大家一個心願。以前舊劇場版就係完得太急,大家都好意猶未盡。今次佢用咁多筆墨詳細講比大家知,第三次衝擊後既世界係點,世人係會繼續頑強咁生存。

凌波學習做人,明日香守護大家,
真治繼續廢柴,廢完之後慢慢同世界接軌,其實呢度都已經係一個好好既結局。

再之後個場南極大戰,只係正式end左呢個series佢,就好似渚薰講過好多次個句,今次要正式斬斷呢個輪迴。

我覺得好完整,佢亦盡左力去滿足翻大家既期望。
唯一我係希望佢講得出做得到,完再就唔好再出啦
庵野終於大個仔
好感動
https://youtu.be/kIbmkBgHBL0
睇完解說
真係好似之前巴打話齋
真嗣知自己會死先送明日香比劍劍
送嗰幕快過火箭
啱啱睇哂TV同舊劇場版(未睇新)
佢劇中d插曲真係用得好深刻
全球變橙汁播住來吧,甜蜜的死亡真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞