【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
有字幕組做野未?新映出完個post又無下文
評論嚟講部份寫得唔好

例如
「阿仔上前想親近時卻被AT力場拒之於外,是庵野神來之筆點出人類補完計劃的荒謬。」
荒謬響邊?唔係正正人與人之間有心之壁,先至需要有人類補完計劃
「最後真波希成功擄獲小鮮肉,大慨庵野不想得罪舊世代的明日香派和凌波麗派,只好求其給真嗣配對新角色。」
自己幫庵野假想一個理由,然後又要用「求其」依個term去反對依個理由
貞本畫的pose真係好正
想問下如果想睇番舊劇埸版次序應該係點?
death>air>真心為你>THE END OF EVANGELION
仲有無其他miss左?

search過原來仲有叫做死與新生同埋REVIVAL OF EVANGELION
搞到有小小混亂
thanks
根本Q時已經唔同哂玩法
大可以話14年內做左好多手腳 任up
花多d時間睇 Tv + EOE就好
最尾講果兩套好似大致一樣 但多左少量新畫面?
poster 應該係綿織敦史畫

佢今次畫終個主題海報真係好靚

個人覺得同貞本Q 既主題海報一樣

係官方最靚既兩張海報
無記錯好似總篇集黎
thankyou!
有無SEED,都唔知佢幾時先會出碟

PRIME 又就黎過7日無得睇
點解入左去amazon話我地區不提供?
pirate bay有
2號機從來都冇s2機關 所以會冇電
都係終好似已經冇咗電池呢個設定
8號機話神化就神化
終於睇咗 打鬥部想入戲院睇
自己理解 成套野都係個老豆想見返老母搞一大堆野出嚟
唔同平行世界同輪迴都搞一次
到今次真係完
因為個作者都唔撚想畫
好既, 我搵日去搞搞佢
之前紀錄片同訪問有講過Q同終既劇情原本係完全唔同、
但因為311大地震同埋庵野自己患左重度抑鬱、所以令之後既故事完全唔同曬

雖然好想知庵野之前個劇本係咩、但係就好似肺炎令成個奧運開閉幕禮既規模嚴重縮水一樣、可能已經永遠都唔會有機會知道原本個樣野係點。。残念
終 唔係成套都係3d作畫嘅咩⋯⋯
點解得?
好多人都放唔開舊設定
有d設定明顯同tv版完全唔同 但有d人就係都要用以前嗰套嚟諗
一早有啦

好波,簡而精
呢本第一次見啵
其實用返全2D作畫會睇的舒服D
3D返而detail低左

可能佢特登想做出負宇宙(想像世界) 同現世的差距

最終係有D小圓消滅所有時空的魔女的概視感

其實毒撚老豆先係主人公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞