【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
終於重溫晒4集
唔係好接受到真希波同真嗣
又冇伏筆
仲要完全係單向
根本成程都係得真希波好似個花痴咁痴埋真嗣度
真嗣doesn't give a shit咁款
仲唔合理過真嗣配美里
仆街你咁鍾意NTR不如配美里俾真嗣啦
NTR之餘仲加埋未亡人
問題係真希波同唯佢地同期
因為渣左eva所以唔會老
姐係真治食左個大媽
一直都想知初號機單挑贏唔贏得晒舊劇場版堆量產,但新劇場版直頭無埋量產
Magi copy都無定義藍眼真嗣究竟係咩
但到左負宇宙, 其實都係測不準LCL令到可以感受到負宇宙姐

薰既角色就係領路人, SL大法會有副作用
同原型人物幾原邦彦一樣, 係一時之間既知己
都唔好提今次CV訪談石田都有撚埋基佬派,
字幕仲有"カヲル君は父さんと似てるんだ"
EOE真嗣直接講係背叛, 補完無佢出現, 其實今次算溫柔

至於駕駛座, 真係唔知點解
但Q個駕駛座真嗣薰坐果時明顯向重力方向, 我真係睇唔透
舊劇場版論性能
量產一樣有S2同自我修復, 初號機用當時性能單挑輸硬

事後諸葛: 最優解係召喚唯媽覺醒, 拎朗槍落嚟吉核心秒量產,
但都係有風險, 係明日香個(400%)半醒覺果咁做會更穩陣
Amina: 司令發現俾原定計劃早左SEELE會提早鏟除佢,
就拎錢整套F裝備同孫六刀真嗣斬瓜切菜
(加持無死, 應該可以用金句叫真嗣企返起身)

如果Amina可以動畫化, 應該就有得睇初號機F裝秒量產
大家亦同時有得睇17歲極品麗同明日香同超進化真嗣
新劇既量產根本係無雙既雜兵,
9到12號機都係冬月俾外掛食曬既
貞版初號機打贏過
漫書係量產機未出朗基奴斯之槍前已經ko 左二號機
初號機出黎一打九贏左, 救返明日香
跟住量產機復活, 真治打到上同步率400% 就開始補完儀式

其實真治應該係最強駕駛員
無論新定舊版, 身為天才既明日香訓練左十幾年都唔夠真治咁勁
如果根據破設定集個廢案
真希波喺破會以女主角身份出場
明日香同綾波會有一半戲俾真希波搶左

舊tv 版十四使徒攻入地底
加持係西瓜田鼓勵真治呢個經典場面
會變左做真希波以大人之吻鼓勵真治出擊

如果照舊劇本寫
最終女主角係真希波會合理好多
不過破應該會俾人鬧死
廢案都ok, 起碼有伏筆

d 黨爭真係麻煩
咁點解釋火車站嗰幕真嗣係28歲但真希波唔係50路?
睇鶴卷破果時既訪談
一開波最唔肯減其他角色戲份果個係庵野自己
就算決定左要用佢搶明日香戲份
佢都只係到半桶水
例如真希波搶左2號機黎揸
會寫成明日香都係入面變同時駕駛咁
之後係貞本提議,多左真希波之後
零,明日香,冬二三個人最多只可能寫好兩個
既然係咁你哋不如cut咗冬二佢啦
最終就明日香取代冬二上3號機,真希波上2號
有趣既係貞本自己角度冬二係代表友情既要角
所以漫畫版入佢係加左戲比冬二
因為同上面巴打講既一樣
負宇宙個神龍許願 其實係老母推開個仔 同老豆一齊自插主導
除左無eva 同 無時光倒流 中間加插左咩大家都唔知 最後其實都係作者話事 想點兜就點兜
所以話真希波既出場導致左明日香既悲劇
最後連女主角個位都俾人搶埋
論戲份真希波唔算女主??
只係男主角嘅CP都必然要係女主角嘅固有觀念
真希波=無見一排既毒撚中同無啦啦帶出黎既阿姨,然後同你講係佢老婆
劇場版q,明日香講渣eva 既人會不老
不過真希波好正
唔係喎 講緊大結局最尾火車站新世界嗰度喎
男主角同配角一齊既作品,有無例子?
唔係好諗到

Q 上畫時
好多人只當真希波係明日香既百合couplings 咋
而且當時漫畫版追加真希波個背景
同碇司令係同輩又暗戀唯

序破Q, 唔知有幾多人當真希波係女主
但終後半個活躍都算係主角級啦
駕駛能力係睇同步率
明日香到EoE前都當EVA係工具,隨住真嗣漸入佳境,自己就越來越封閉,
所以先駕駛唔到

唔計算初號機神力,明日香其實係強在可以運用到大部分武器,新舊版相同
幾時有ost賣 林原惠唱voyager好好聽
明日香1打9都贏過呀
係輸要插電啫
買咗
有玩過EVA2就知插電打真係痛苦
條線長度有限, 拖住條線會減速, 轉身有delay
好彩插電同拎武器有暫停
再加上拖刀大法先過到量產機果關

如果仲要保住partner真嗣/明日香唔死,
真係開外掛/刷爆班NERV友好感拎孫六刀秒左班pk佢算
唔該晒樓上嘅巴打解答

另外想問下渚薰第一次起身果陣身後有個白巨人,但再出現建造Mark6果陣又變左深灰啡色巨人,係唔同巨人定係裝甲一部份黎?
ps2個隻好撚好玩
係細個唔識日文
中間行黎行去搵人傾計個度on99咁玩到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞