【正經討論】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (9)

830 回覆
9 Like 1 Dislike
個人覺得今次個尾收得好靚
咁多年算係咁

大把爛尾收場嘅例子
今集海量量產機都唔夠
其實終既結尾同tv版個good ending差唔多之嘛
人類補充計劃成功就無eva
失敗就陷球橙汁

但劇場版破同Q就多咗一個選擇
就係陷球橙汁前都可以用渚薰剎停
個人覺得終同tv結局中心思想差唔多
甚至可以話係高質嘅重製版
而家重睇破同Q就好鍾意
其實電影版就係喺tv版既good ending 同bad ending中間加插
如果陷球剷被剎停會發生乜嘢事
現實老豆
薰係理想中既老豆
你指入場個啲特典poster?
機械人黎
量產機真係eva
其實薰算唔算係一個打左n次都爆唔到機既人
下下出黎都話要帶來幸福 最多都係阻止到近三衝 司令出手個d就俾人撚 輸左就剩係識講我地下次見
要外掛真希波出場先得
點解我喺amazon上面睇唔到
明明冇開vpn
睇到其他prime video
但係睇唔到eva
我睇理解成觀眾好玩d
希望主角幸福,實質想睇完結局自己覺得幸福
不斷鼓勵陪伴真嗣
今次失敗唔緊要,下次繼續入場支持
入到去同真嗣一樣長唔大,永遠14歲
最後逼9你走出去戲院
大個仔架喇,主動識下女仔啦
諗落覺得自己似基佬
其實睇佢身邊人點講就知
佢班舊同事成日笑鳩佢用自殺黎引人注意
庵野就好似一個永遠都長唔大
成日想引人注目既青春期小朋友咁

呢個係97 年既parano evangelion 既內容

或者都係我到貨整個
廢事煩到樓主
真係好難睇得出咁溫柔嘅結局係由當時有抑鬱嘅人寫出黎,當年eoe嗰結局太震撼搞到今次以為又要全滅結局
認真舊劇場2號機打量產機, 真嗣彈既Air on the G String下既戰鬥
魂之輪迴到第一次分屍

成個演出真係好勁, 個巨人打鬥好認真,
相比之下今集打鬥又真係差咁唔少
但2D畫機戰既時代應該完啦
根本無得比,當年係咁
重量感同巨大機械人戰鬥個種向心力完全表達晒出黎

而家格劍係無力
同埋得個鳩射

終都有2D打鬥同唔係鳩射嘅畫面,特攝風格似係特登整出嚟,邊有得咁比
以前個種科技 寫實感好重
今集都好睇,有gunbuster feel 但就冇左eva感覺
成件事變得太超級系
同埋最大問題,敵方d機體design真係唔靚,仲可以用求其黎形容
以往個種使徒同eva既美感冇哂
同為量產機
以前堆雀仔有特色好多
個奸樣同埋對翼都好特別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞