[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #5

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
已經揸緊,依家除左啲武裝車都唔敢揸其他,但條友見我揸夜鯊依然扔粘彈
咁你應該即刻炸返佢 仲要打到佢rage quit
緊係有,本身都比外掛戰鬥狂谷住谷住,難得有人走黎送頭殺左佢幾次

之後無癮翻左office佢仲走黎追我係大廈下面諗住伏我,諗住去屋頂撚佢果陣佢比其他人殺左quit game

都唔知咩諗法唔理你都仲要追黎聊交打
上夠島拎錢拎到基本裝備都夠終於可以開始體驗遊戲

咁啱買左改裝鋪可以玩下改裝鋪任務

想問下防彈車係咪依然都係骷髏馬裝甲版最強?正義使者會唔會好啲?
以今天黎講,對付 NPC 最強防彈車係 骷髏馬 (裝甲版),因為 DLC 有 bug 導致佢完全 100% 防彈 仲勁過裝甲版 你買一架然後向佢D玻璃開槍就知咩事
不過依然唔防爆,同埋食太多槍仍然會著火
PC版有無人一齊玩?出左潛艇就無再玩
依啲bug既唔想投資,淨間改翻就變廢物,反正自己都有裝甲骷髏馬
想問吓點解出潛艇先唔玩,明明最易拎錢
幾萬蚊only,加埋全速都係三十萬有找
買完成SET就唔得閒玩
同埋睇下你究竟想拎黎做乜,對付NPC任務的話,大部分 NPC 都唔會炸你,咁 kuruma 已經好夠,不過你亦都掉唔到炸彈。
有極少量任務 NPC 會開大炮炸你,kuruma 一中就被秒,咁 insurgent custom 會好D 但係防彈能力就低少少。
half-track 識玩就前後 100% 防彈,本身又防爆,但慢。
坦克車 (APC/短劍/Rhino) 就唔洗多講啦,但係能夠召喚坦克既任務不多。
架車本身都幾型 攞嚟儲都得
正義使者無乜防彈能力,每一槍都可以直穿玻璃,只係塊玻璃細(起碼無 toreador 咁大片),亦唔防爆炸(甚至會被自己射出既missile炸死),亦同 toreador 一樣唔可以用自己既任何武器。
明白曬,睇黎都係改滿部骷膢馬裝甲黎for打任,估唔到舊車到依家依然無人頂替到佢
其實都好視乎你個性格或者 play style,
保守既 armoured kuruma,
速戰速決既 vigilante / toreador 鳩射飛彈,
喜歡同人合作既 half-track / insurgent custom / APC,
喜歡走 solo 進攻路線既 weaponized tampa。。。
要保守啲,得50lv血好少比npc射中幾槍都就死
有冇ps4巴打可以帶我刷佩島
已有潛艇 不過未打過前置 希望巴打可以指點下
如果巴打係PC既話就可以揾你一齊練下雙人路線

前置既話有閑錢要穩就買裝甲骷髏馬,要快就買艦入面部飛雀,又穩又快就骷髏馬裝甲+暴君mk2

保險箱密碼: 要帶有滅聲既槍殺門口護衛

火焰噴槍: 用武裝載具可以殺曬啲護衛,唔係就揾安全帽戴潛行

指紋器: 入第二個門口要打爆兩個cam,唔係既話有追兵

切割器:應該係最難既前置,一堆NPC圍住要拎既目標,一開槍打附近就即刻生成追兵,好彩既話開到個地點夠一架車過可以扔粘彈解決圍住既NPC拎野走,唔好彩開正個死位一擊脫離唔到就靠骷膢馬

武器:出潛艇前去廚房拎燃燒彈,清曬地面NPC泊好架車貼近門口先入去,入去扔燃燒彈,出翻黎即刻上車,有兩架直升機追住
ATM島除咗改厚咗裝甲佬件甲外,重有冇咩更新?
PS4 真係就夠鐘換
個戰局一多人 2x個 就
畫面就疾下疾下唔暢順
守衛路線略有變化
Cam視角長左
守衛全部都聾曬攞mini gun入去打都係潛行到
點解啲人玩賽車都要開外掛
啱啱出nightclub貨 有一架冇導彈嘅mk2 一架batmobile嚟搞我 佢地兩個都畀我啲地雷炸死
冇導彈都出黎搞人
仲要已經過咗100lv 用緊一開始嗰隻機關槍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞