[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #5

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
呢排成日玩完合約之後kick係黑畫面交易進行中
上星期四更新後玩左次都仲得
冇3070/80根本頂唔順
呢味野勁大食
巴打係ps4? ps4係忟lan線定撳ps 制出主畫面結束程式?因成日做前置好哂時間
我pc,不過之前睇人話其實都係做到斷線就得,只不過PS4斷線要全部隊友一齊斷先得,淨係自己一個斷無用
我自己斷線試下先,我收唔到錢無所謂,主要幫低lv 朋友仔搵外快
利申我都係PC
據我理解 PS/Xbox 要刷金毛,首先 host 係永遠無錢拎,所以 host 必須 take 15%;其次只有 host 需要 disconnect / close app,下屬係唔需要。
我上網搵片都係咁玩法,不過要試左先知
電話排隊入賭搶好易排到不過大部份都亂咁黎,揀強闖,揀朝早無滅音又無電擊槍但係都無入場偽裝,雙保出場又無偽裝,點解會咁,唔係開得賭搶都應該係科薩卡版本之前玩家靠佢揾錢架咩
online game 就係有樣得意野,令你眼界開闊 能夠接觸唔同程度既 on9 玩家,攻略唔睇,又懶,skip 晒所有 optional prep,又唔捨得畀錢買 prep 同friend咁樣一路玩一路試係無問題,但陌生人衰幾次就 rage quit
by the way 唔係好睇得明你個情況,(1) 賭場係無得揀日夜,(2) 電擊槍只有潛入先會有 (亦都必然會有),若然你無電擊槍,即係個 host 並選擇非潛入 (3) 如果揀偽裝,的確可以只揀進入偽裝,而唔揀離開偽裝 (on9 host 懶/想慳錢慳時間)
滅音都係,只有潛入模式先會有滅音(亦必然會有,電擊槍同滅音就算個host幾懶都一定會有)
你見到支槍無滅音,好可能你入左個唔係潛入模式
唔係得潛入同強闖兩種架咋咩定係就算兩種模式都好可以揀既偽裝都通用?我淨係做背包客其實都無研究過

試過無偽裝,無電擊槍無滅音員工大廳入,淨係金屬門已經過唔到
又試過雙保但無離場偽裝,又無電擊槍無滅音,姐係出門口前點都響警報
啱啱又玩左場啲DC gp開既,真係技術流,無電擊槍無滅音入場優祖霸,由頭槍托敲到尾
三個 mode
(1) 無聲無息 (全身黑衫+電擊槍+全滅音),武器通常勁垃圾,一係 headshot 一係埋身扑。
(2) 瞞天騙局 (偽裝, 沒有滅音),你講得啱,萬一個 host 懶到無搵離場偽裝的話,基本上一定被踢爆,爭在遲定早。武器又係垃圾而且無滅音,十成要埋身扑架喇。難易度取決於入場偽裝揀邊套衫。
(3) 兇猛強闖 (當然沒有滅音) 邊個入口出口都係有殺無賠架喇。

成件事只有 (1) 或 (2) 可以做到行出賭場無人知道係你做。
mode (1) headshot 千祈唔好見人就射,睇清楚有無頭盔先 如果個 host 懶的話會有頭盔咁就 headshot 都唔做得,要全扑
打劫賭場有3個方法:

- 靜雞雞行入去 靜雞雞咁出返黎
- 玩換衫大法 入去出黎兩套衫
- 獻出我們的心臟 衝呀! 大法

第一個就逼你要靜要慢要小心 人可以殺 但係只要唔俾cctv睇到就得 不過啲前置就還好 最煩係個EMP裝置 單機做佢有少少囉命

第二個就係換衫大法 入去一律建議用解款公司 出黎就特種部隊/消防 呢個前置相對上易搞 但出黎著草個下要有功力

第三個……well 唔洗解都明啦 殺入去殺出黎 完

其實賭場識洗劫我個人覺得係好玩過金毛 尤其係金毛依家已經可以好標準化咁打個陣 已經冇左個份刺激同埋次次都唔同野既樂趣

錢係少啲架啦如果冇4件蛋散一齊搶
勝在唔洗好似機械式咁洗劫金毛
嚴格黎講,偽裝mode 無離場換衫偽裝的話,都可以不被發現,一係揀無 metal detector 既出口,一係唔好拎 main weapon (即係淨係拎住支 ceramic pistol 行出賭場)
真,賭場 elite challenge 先至稱得上有挑戰性。emp/infiltration suit 我而家一定係畀錢買左佢算
emp唔做都得啦
除咗aggressive之外elite完全唔難 去到後期我已經玩到每次完嗰陣都要撞到架直升機爆炸先當係玩咗一次完美嘅賭場heist
出嚟件衫最好一定係high roller
原來有三種玩法
btw過金屬門係拎住非金屬槍就得架啦咩,唔係袋有都過唔到架咩
你唔攞武器出嚟就唔會alert到啲守衛
部機一響唔係就知有人過架啦咩,賭場乜咁多野
不過希望入親都係雙保+有衫換
你唔攞武器出嚟唔掂到佢地唔喺唔啱嘅地方出現佢地就唔會搞你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞