[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #5

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
入到個戰局又係前幾日見到揾人殺既同一條仆街,今次有人出手殺佢一次就即刻跳戰局

話說點解啲人可以咁快揾到我係邊,啱啱翻生開住小地圖負責有幾條友疊住曬都未分到邊個打邊個佢就可以即刻知我係邊一槍射過黎
好似 你 load 緊入 lobby 果陣,其他本身已存在既 player 已經見到你個 icon (舉白旗)
最新個島嘅打劫唔識玩
入tg谷,好多人肯幫你
https://t.me/ps4gta5grouphk
唔係,我講緊比佢殺完重生後,附近本身有幾個人係度,我㩒左z有啲人係疊住左睇唔到曬啲名,佢都即刻知邊個係我走黎打我

隔成條街距離又可以用狙射得中我,我就算見小地圖知佢係我面前我都未見到人,都未計係街一堆npc同警察
可能用咗熱能鏡 夠遠嘅話啲子彈識穿牆
有熱感重狙
一返生即刻睇到 即刻射多下
我成日都係咁樣玩
子彈好快用完
普通彈唔係爆炸狙
9千幾粒彈唔會用得晒
我用開爆炸狙
成街都npc點即刻分到係佢?

同埋仲隔住兩三條街有障礙物
買左部叛亂份子貨車,防炸之餘都都叫食到少少子彈,仲有得放地雷陰人,比人追果陣都叫有反擊手段,可惜換左厚甲之後唔比用自己槍

係啲資產門口痾幾粒就人頭
厚甲開唔到自己槍? 係咪指最高級既厚甲 upgrade? 果個有 bug 架,左右兩邊唔防彈 (睇落有塊鐵但 game bug 導致佢只係一塊玻璃). 去 Google / Reddit 搵下D人做實驗就知. 除非最新個DLC 有 fix 呢個 bug (不過我相信不可能發生). 否則厚甲無用架,至少轉返低一級
係,要地堡研究先比用最重果隻甲,佢係有bug?望落個窗細好多
搵唔到片,最接近既睇呢條 (03:26 開始)
https://youtu.be/rFGGGemkWFU
03:50 - 04:00 呢十秒係重點,雖然佢試緊 nightshark 但係個 bug 幾乎全部車都中招,你見佢明明已經指住D鐵黎射,但係出現玻璃穿窿效果,你可以好似佢咁試下
Lm
側面好似差唔多但正面好似有效?或者買部夜鯊for自己用
個 bug 就係影響左右兩側,前面無 bug 但係亦都唔值得為左個前面搞到開唔到槍,所以通常都係降低最少一級 (反正降一級前面防彈機率仍然差不多)
原來係咁,部野入唔入到搶劫任?唔得既話都用最強果隻甲算,當多塊板for 機槍手擋子彈
咁不如用half track
入到
舊搶同末日都用到
部野好用咩,我見啲人都係講叛亂份子貨車夜鯊apc依幾部多
聽人講搶金毛隻機槍手變左無敵打唔死,搶金又變難左
half track 係衰在慢,但係個屎忽係 100% 防彈 (就算無任何 upgrade),只需學識向後揸車 doomsday 有一關用佢易過好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞