[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #5

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
你咪傻啦
R*打算分拆
將GTA Online獨立發售
即係由系列game變單一品牌
點解你會覺得有6
其實系列game變online
GTA唔係第一隻,亦唔會係最後
經典到好似 大航海時代、Final Fantasy
都一樣係由系列作品到出online
online賺唔到錢先再重開返系列
將翻屋企拎錢當做唯一可以做既野,就係依啲人先會講有科薩卡=破壞體驗
之前做完佩里克島 ,今日再開返,D前置要重新做一次?
唔係
地堡升級如果有耐性等特價時段先買,會抵玩好多。無論如何潛艇始終是優先
差70萬買到
依排喺條隧道睇啲車連環爆炸睇得好開心
淋電油
唔用武器嘅話可以一粒星都冇 唔使畀黑警阻住我睇表演
已買
又入到美洲豹改分成房,污糟錢越黎越多越黎越覺得無所謂
BTW原來科薩卡入面有得拎火箭炮,仲等我一路都以為得燃燒彈拎
無記錯的話,衣櫃附近有支步槍;廚房除左燃燒彈,地下袋垃圾隔離有支手槍;另外仲有一間細房好似有支 flare gun。

另外 hangar 頂樓有 homing missle (兼且會不斷出,唔需要行出去再入)
冇記錯嘅話好似仲有combat mg
分拆咗咪唔洗出GTA6 Online囉
一個game唔會營運兩隻online
online game係只有不斷更新
唔會出隻新嘅online去取代舊
除非係隻舊嘅已經完全唔入流

所以,唔好走去blame online玩家
唔係因為有人繼續玩online而阻住單機
單機同online係兩種概念嚟

單機game更新只係bug fix
頂多出DLC去expand
online game係不斷出新嘢
不斷去expand隻game
完全係兩回事嚟
基本上俄佬武器喺潛艦
燃燒彈、手槍、RPG、步槍、重機、Flare gun

美國佬就喺遊艇
黏炸、反坦克火箭、狙擊槍、美國重機、卡賓步槍

左輪密林就喺夜總會

不過無記錯應該全部都係普通彈藥
mk2改裝後嘅彈藥要俾錢買
有,喺船尾engine room
依家所謂嘅expand隻game係基於一個玩咗8年嘅map同系統 都唔講R*為咗加新野搞到個介面極之難navigate
總之一路繼續有人課金玩依家gtav個map同個濕鳩系統 R*就唔心急同你出新野 單機又好online又好
乜原來遊艇有武器
有,喺晒睡房
改唔改良個介面
同有幾多人繼續玩係冇關
online game係可以隨時大改版
都係嗰句
你唔好用單機game嗰種想法去睇online game
online game係唔需要去咗舊先再迎新
你要求佢出GTA6唔係問題
但將責任推落online玩家身上就係無知行為
R*習慣係用旗下兩個大brand去互相測試新技術
簡單講,喺RDR test緊嘅新技術
到穩定咗之後就會用喺GTA 6
同樣,GTA test嘅新技術
到穩定之後又會用返去RDR

有冇GTA 6同仲有冇人繼續玩online係冇關係
主要係睇新技術達唔達到可以用喺GTA嘅程度
玩家只係一味睇有冇新content
而忽略咗出新單機game用新engine同新技術
係要時間去stable先可以release
除非你想GTA 6用返GTA 5嘅舊技術
但即使你想咁做,R*都唔想

都係嗰句,等下唔洗死嘅
與其心急得到一隻唔完整嘅GTA 2077
我寧願等佢stable咗先玩GTA 6
原來咁多野拎,依家火箭炮都有係差火神因為唔夠lv無得買
你話無關就無關 唔知話你戇鳩定點 online game就唔駛理個介面 笑死人咩
同埋乜game都可以隨時大改又點會淨係online game

依家個所謂嘅gta online就係同gtav同一個map同介面呀嘛天才 我話知你其他online game點點點啦 一路有人buy gtav 咪一路玩多10年囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞