[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #5

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
巴打如果係喺R*做嘅話唔怕講喎
搞清楚無錢賺係因為隻game唔達標定係唔想玩成個系列先啦
而家未達標嘅明顯係開發緊嘅6啦
點會係一隻有十年歷史嘅game唔達標
定係你用咗現代標準去睇古代嘢

你試下用返3D engine去睇
就會明白,佢而家係用緊十年前嘅舊engine
但出新game唔可以再用呢個3D engine
一定要轉新,新嘅嘢就要不斷test同debug
要去到stable先可以擺出嚟賣
而家未有係因為唔stable
唔stable確定唔到可能嘅日期
佢點解要promise你有VI

呢啲嘢唔洗喺R* 入面做都會知
因為遊戲業界全行都係咁做
只係作為玩家嘅未必會去了解
唔係就唔好咁肯定話”GTA系列係”啦IT狗
咪用佢拗頸啦巴打
明顯連呢個po講緊乜都唔知既人
一入黎就係咁鬧話玩GTA Online = R*唔出6代既原因
遊戲科技乜野既我唔識
我淨係知道5到依家呢一刻都仲係好好賺
R*作為一間仆街到阿媽都唔認得既冚家剷公司
點會唔賺到盡

同埋R*都知6係有水賺
不過依家呢一刻個餅未夠大
未夠填滿R*胃口

同埋6代始終係用新野
唔盡量debug既話你自願做測試員?
我覺得佢可能真係會俾錢做tester
R* 應該學Star Citizen咁
將隻game轉成長期early access
呃啲傻仔俾錢做白老鼠
呢招應該仲好賺,你睇Star Citizen
到而家都仲死唔斷氣就知
好彩你都識講R*仆街賺到盡
全部dlc玩過哂武器載具齊哂 依家連每個月1M都懶得攞唔通要講野之前利申哂
個條連online模式旺場 = 唔出6代既主因都講得出口既傻仔

我可以俾幾個現成原因俾你點解R*唔肯推6代住

1. 5代賺錢能力太強
求其減少少價/出新既online DLC咁就幾十萬份驚又賣左出去 你話好唔好搵

2. 6代既盈利預測唔達標
雖然6代依家係萬眾期待 但係R*出驚永遠係家用主機行先 當依家2部主機既供應都完全唔穩定個陣 作為一隻可以綁埋主機一齊賣既驚又點會做到一塊夠大既餅俾R*同啲主機製造商分呢

3. 唔想再同班modder(尤其係專用做單機mod個班)打官司

Well 呢單當年出曬名 自己去搵

淨係呢3個原因R*都可以將6代推出時間無限推遲

根本5既online模式係唔會對出唔出6代有任何影響
一直都係講會課金個班人 咪就你講嘅第一個個原因囉醒目仔
呢度會有幾多人課金買shark card呀
課左/課過唔講你又會知
正 咁都可以鬧交
咁R*又係賤既
出埋曬啲咩E&E版既GTA5/online
唔燥就假啦

然後同我講E&E要出年三月
係佢眼中你俾錢買GTA V已經係死罪
因為佢已經玩厭晒隻game
所以你都唔應該繼續玩

我都玩厭咗隻game
我而家都只係用嚟當遊車河睇風景
但唔會屌玩隻game嘅人囉
玩厭咗咪玩過第二隻game囉
巴打每個月先攞得1M
我每日都攞幾M
你玩厭咗咪玩其他game囉
遊戲台日日都有新post
懶得攞即係無攞呀巴打 睇清楚先衝出嚟啦
每日攞幾M?? 你個啲叫刷唔係攞 定係你可以每日攞幾次登入獎勵 係嘅唔介意分享吓
玩厭就轉game啦
仲喺度瀨死唔走咬玩家
你真係唔識醜字點寫
都話懶得攞即係無玩 好難明? 似係你唔識字多啲 不過照你咁講我瀨死繼續玩但係又咬玩家 咁即係咬自己? 你搞清楚自己想表達咩先啦
段 trailer 已經累積 113K 負皮
你而家唔係咁咩
自己唔玩就屌人哋玩係養懶R*
咁同屌當初俾錢買game嘅自己有咩分別
如果你屌玩家俾錢R*賺 = 鼓勵R*唔洗出VI
咁你show俾我哋睇下你係咪從來都冇俾錢R*賺

唔洗show咩帳號ID,你係EPIC先會免費
其他地方買game都一樣係有份俾錢R*賺
你講得好呀 你又”回憶”吓最後一次俾R*賺錢係幾時不過對你嚟講當年同依家俾錢R*賺應該無分別
諗起舊年E3 Sony 發佈會
一開波出Rockstar Logo 全世界即係好興奮準備J到完場
點知過幾秒見到trailor畫面熟口熟面開始呆左
再過幾秒出gta v logo 就即刻屌到仆街

呢張圖解釋曬R*唔肯出6代既原因
有無片睇,好想睇下D人既反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞