【Disney+】Loki 劇透討論區 (5)

886 回覆
21 Like 2 Dislike
發展緊掛
有d 唔明點解個新tva 都會遇上 咁多分支出現
係咪新tva 嘅kang 都死左 定係刻意放出嚟
但kang好似可以無限復活?
我覺得係因為開始有分支,而啲分支超越咗可以修復個條線所以佢先控制唔到
有可能架
同埋呢個時間線應該同個法官有路
依家邊個都可以無限復活了
每次loop 應該有變化
唔係嘅話件事唔會完 或者冇1個dominant嘅tva?
CA4 應該係類似CA3 咁有大堆角色
到時點都迫你睇

咁佢講d野係咪變左冇用
DR2 可能會解釋返
官方肯定咗係咁喇喎
佢自己cast係cast thor
定可能古一知既野只係好小部份
輪迴應該係指 Mobius Strip
End of Time 其實係 Mobius Strip 入面其中一段
同時亦係 Beginning of Time

選擇讓 Kang 在世, 整個 Timeline 就會形成 Mobius Strip, 無任何分支
佢會同 Loki(s) 成立 TVA 做 Time Keepers, 呢個結局/開端已經 loop 過好多次
但 Mobius Strip loop 過 N 次之後, 出現咗從未試過嘅變化 ...
今次 Sylvie 選擇殺 Kang, Mobius Strip 斷開, 並分裂出唔同分支
其實呢個先係原始 Timeline, 一切回復正常, 再次出現 multi universe
死咗嘅 Kang 會按原本命運喺某個時空出世, 自己一個成立 TVA
同時每一個新 universe 都會有 Kang 出世
包托 Evil Kang(s), 亦再次出現 universe war
其實呢套佢都成長左唔少 唔明有人會覺得呢套劇佢只係一個工具人去開啟multiverse
死喺inifinity war係佢嘅future

除非佢有辦法避開呢個case 否則都返唔到
好似jedi咁有telekinesis
點知做左loki仲咁受歡迎
https://youtu.be/BTGxm6gFdsE
古一都未必知係TVA維持緊條神聖時間線
佢本身都唔知1400萬條時間線入面得一條係殺到Thanos
證明佢無用過時間石睇時間點行
無限寶石係TVA又唔work代表就算用石都未必接觸到TVA所在既時間領域

相愛相殺
認真答,kang應該係個好勁嘅科學家,仲有31世紀既科技 (可能勁過ironman好多倍);最起碼,prone果支棍,tva啲儀器都係佢發明

加上佢可以穿梭多重宇宙+時間,喺咁既情況下佢能夠認識/學習到唔同魔法/外星科技,因此更加勁
有可兩個可能性:
1. 佢喺同一個宇宙到 喺唔同timeline 咁應該改變唔到命運

2.如果主線喺另一個宇宙 而自己身處另一個宇宙 咁就唔同講法 但佢要做到time keeper先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞