【Disney+】Loki 劇透討論區 (5)

886 回覆
21 Like 2 Dislike
見到紅線呢d支term
disney我DLLM
比返kingpin我呀!!
因為你仲停係四維空間(3d x time)
既思維睇套劇
套劇令到mceu家下時空已經唔係淨向前線性來喇
仲有taskmaster
FWS拍戲揾鬼睇
佢既分枝理論唔係未來人搞事,而係D人做左同sacred timeline唔同既決定而影響到成條timeline
即係好似sacred timeline既你7點起身,準時返工,接到個客電話出到個order;但variant既你唔小心7點半先起身,返工遲到,無左個客,咁TVA就會出黎purge左你條timeline
咩呀,部電視果2條線真係紅色
Kingpin個版權好似響sony度
即係龍珠咁?我既現在係2021,第二個世界既現在係1985?
BW 拍成戲應該係對演員既承諾或者尊重之類啦
或者講TVA向總部係向各個多宇宙既裂縫之間。

而無限寶石係用到宇宙能量,應該講啲石向各宇宙只要吸收到宇宙能量都用到(復4借返來既石都可以用)

但向2個/更多宇宙之間拎粒石出嚟,佢可能吸收唔到宇宙能量/或者直頭短路(好似電腦入面捷徑file「找不到捷徑」咁)全部變晒廢石
又唔同嘅
kingpin係本身已經build up咗個character
無超能力但都好有壓場感
角色立體 心狼手辣 愛妻柔情 etc.

taskmaster本身戲入面已經路人咁 ...
kingpin個case可惜好多
what ? 點解係sony到?
對上拍到kingpin咁charm我指係netflix套DD

sony其實仲有咩
spider, venom, morbius, sinister six ? anymore?
你呢個比喻幾有趣
Mordo條廢j仲喺到鳩叫too many sorcerers
無哂佢地點搞班boss
yes
要撇開時間個慨念諗就o岩
要諗到所有所謂時間分枝其實都係一個故事咁諗
Kingpin個版權方好混亂,見到話係sony同marvel share用又有,marvel買返又有,netflix自己拎去用但sony唔理又有
Loki大絕
新十年開始的前奏
宜家想係戲院睇哂6集
佢地兩個啲額頭紋好襯
Loki 個陰公豬樣好虐心
唔知Sylvie 係咪好似Mobias 咁全部冇哂Loki嘅記憶呢
咪當佢係其中一個平行宇宙
Mcu勁就勁在每個人都有佢嘅史命
一個Nobody 都可以好重要
每個人都係一塊砌圖
缺少左一塊個story line 都唔會誕生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞