【Disney+】Loki 劇透討論區 (5)

886 回覆
21 Like 2 Dislike
不如話 如果loki sylvie正式接手Kang嘅工作之後,
Kang應該會將佢控制timeline同阻止其他Kang生成嘅機器/方法傳授俾佢地兩個
Kang死咗 出面又不停有新timeline產生出嚟冇人阻止 咁咪會有新Kang出現嚟搞搞震
會連結返去將來既live action movie , Loki同what if...都係MCU introduce multiverse既過渡劇
有一集睇到生命法庭個頭
想知tva 同生命法庭嘅關係。

一睇到無限寶石變紙鎮,個格局即刻大咗好多,由單個宇宙變成好多個宇宙
如果你係話虛無入面果個,暫時睇應該同dr strange 入面果碌嘢一樣 只係無意義彩蛋(可以話係一個普通石像)
大家覺得what if啲角色有冇機會係電影出現
見唔到mephisto既
captain carter好似話會係DS2出
強都唔識?
又有theory話 DS魔法失控個位
先係Kang唔再知未來嘅時候
應該唔會搞到ds變戰犯
即係變相收窄咗kang嘅屈機程度(因為佢唔係above dr strange嘅魔法),咁又okay喎
唔係無意義, 原本全部都同KANG 有連繫
只係將呢D 野剪晒, 先入到而家呢條神聖時間線, 得返一個KANG
中過太多次計, 暫時當無關係
但最後會唔會又係有個好康出黎完咗個universal war
然後其實所以野都係不斷loop
有冇人睇緊
自己生隻馬仔/巨蛇都仲得,,,
洛基有句講得好啱
殺咗個獨裁者 之後都會繼續有人代替
black widow 係咪枉死
sorry冇追post
唔係好明 呢個宇宙既康死左之後究竟係打開左多重宇宙定係冇打開多重宇宙只係同一個宇宙既時間線出現無限分支,定係兩樣都有

Sylki merch
聽講s2今年夏天開拍
反而Armor war話10月11月先開拍
估唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞