【Disney+】Loki 劇透討論區 (5)

886 回覆
21 Like 2 Dislike
基本tva個目的唔係維系timeline
所以結尾Mobius,Hunter B-15等都話比人呃9左
然後每套戲都可以拍兩個版本
神聖MCU時間版本 同 多元宇宙版本
兩個版本一齊舖10年 然後最尾兩個版本宇宙大戰
想問下
除咗死侍入面曝光嗰堆變種人
係咪所有其他fox嘅變種人都會用其他演員當新角色處理?
依個問得 kevin feige 答到你

但其實可以照 keep 原有再加另一 version 都得 ga
得架啦得架啦得架啦
即是未知點處理
死侍cable嗰啲就鐵定跟返一二集繼續而融入主宇宙啦(上個月正式同迪士尼傾掂開第3集)
但係明明同mcu個時間理論係違背嘅

其他以外嘅角色的確無死侍咁入型入格嘅演員背景做誘因嘅
同埋感覺好老下 又斷斷續續
違背 what ?
索尼嗰堆漫威電影就係另一個宇宙啦
btw 魔比煞由20年拖到下年1月先上
但佢好似話會拍起碼十齣
按你咁講法直接融入去十年後開打都得㗎
死侍電影個時間裝置可以由而家改變過去然後有即時影響
同復聯4個裝置話唔會對所在宇宙產生影響唔同
死侍 wor
wfc
開心就好
今時唔同往日
6月講明死侍3會同mcu主宇宙接軌
今時同往日
漫畫 deadpool 都係咁

but fine la
到時睇下點 la
deadpool經過收購後慢咗好多
明明好多嘢可以搞
去咗 youtube 做 reaction
同去咗韓國唱歌
諗諗下都唔係
死侍第2集片尾嗰陣救返第1集死咗條女
但係又無交代現實即時有乜轉變
所以呢度套用返mcu嗰套多元宇宙時間理論比較合理
亦有可能可以改變同一宇宙嘅過去只屬cable嘅個人能力
其他人包括死侍做唔到
本身仲心諗 做咩仲唔出蜘蛛俠trailer
但睇完Loki finale 就明白個原因
睇黎蜘蛛俠似真係玩mutiverse
而個Trailer既推出應該不遠

Btw Eternals 似又會有Kang
話晒穿越咁多個時空
每套都打唔同kang
老是常出現
no way home勁多假trailer
其實每個所謂嘅假trailer都係一個平行宇宙
d人等唔切自己整算
又唔會十年鋪排,2023ant man3 上做大佬再link去F4再復仇者4卦,加上劇集出咁快成個mcu發展快好多同以前唔同
其實10年之上已經過咗一兩年
見到今年咁密集就覺得M記要追進度
當然疫情係原因之一
Sylvie可唔可以話係MCU入面嘅陳同佳
佢呢一刀開啟咗MCU成個multi-universe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞