【Disney+】Loki 劇透討論區 (5)

886 回覆
21 Like 2 Dislike
設定嘅嘢deadpool 打破第四道牆串自己一下就解釋到㗎啦
wiki睇antman 2023會有佢
Deadpool:你問我係邊個?你去問隻識講野嘅老鼠囉
如果唔殺就好似last of fuck 2 咁屌佢老母
Dr strange:重忙過以前做醫生
矯枉過正咪你呢啲囉 啲分支線係紅色咪叫紅線囉 月老同人牽姻緣既咪又係紅線 又唔見你批鬥埋佢
外國網民: 根本係marvel 版rick and morty

因為真係同一個編劇 屌佢
tva 只係 維持 依個kang (好人) 嘅timeline
Hulk最憎行樓梯》開啟多元宇宙
未time heist之前Hulk應該都係行樓梯
我理解 kang嘅存在 係咪類似
第二套戲lucy咁

當佢可以去任何時空
佢就係超越時間嘅存在
但康有個 手錶儀器 去控制自己邊度出現
無錯
所以佢死左先會話 遲d見

即係佢預會有邪版本kang出現
如果 用timestone 加dr strange 比較
如果佢都係睇得曬可能性
咁佢都有能力去做管時間個個?
或者去the end of time?
或者好似龍珠咁,冇咗娜美星人 /神龍 就冇用?
應該話time stone
只睇到佢身處個條時間軸嘅未來可能性
但每一條平行時空都有相對嘅時間軸同無限寶石
Time hack只係用量子領域跳去另一個平行時空借石番自己條軸到
Kang 自己都講自己本質其實係3xxx年嘅科學家
某日撞到入去其他時空 搵到唔同嘅自己
再借唔同自己有嘅技術去buff自己直到Loki 呢個kang
可以用佢嘅能力去修改時間線同封平行宇宙
跟住呢?
但drstrange endgame 前 用stone睇可能性
係睇曬所有平衡時空?定單一條 時空嘅可能性
自己嚟㗎
自攻自受
係可能性
預視到之後啲分支,但係嗰啲分支係未發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞