【Disney+】Loki 劇透討論區 (5)

886 回覆
21 Like 2 Dislike
根本FWS拍電影,BW拍劇仲好
咁都可以
John Walker 種轉變真係好正
等思考下諗下會明得清楚D
kang up左咩比法官都講左係套劇既
18~19分鐘劇情透露左出來
人地以為自己好醒吖嘛,唔好阻人做智者啦
低智能DC狗死返去玩泥沙
上面做咩咁睇唔開
之前睇trailer 真係以為好似 FW,WV 咁高成本但 hea 拍完左就算。
因為唔會有事
都係果句
自己廢就廢
自己廢到低收入住公屋無自由意志一事無成
就話自己好喇

唔好一句屈鳩埋全世界都冇自由意志
你地廢炸 唔好包埋我地啊
你估你地低收入住公屋真係冇原因咩
依家感覺根本Loki先係phase 4既開創者
係,尤其今集開門前根本完全唔知背後大佬係邊個
等咗六個星期會勁緊張,劇先引到咁多人每個星期討論
如果跟依家 avg 4, 就算分開左支線但佢還返粒石都會fix返。而 TVA 就一句說話 :『呢個係佢地原本既命運,無罪』就算。所以都唔使點深究古一嗰度同TVA 有咩關連,除非 DS 2 專登提出。
Doctor Strange套戲究竟有幾多嘢要處理
你咩料
越來越覺得Mordo會同crossbone一樣好快就謝幕
主菜會係處理Wanda既問題同multiverse既邪惡自己
贊成👍 故事廢就算CG 幾勁都無用,故事好真心唔使CG 都OK。LOKI 最好睇係唔會好似之前D marvel 電視劇,每集都一定有punch line / talking point而忽略咗個故事結構, 特別最後一集文戲多但出嚟既故事性仲強大。
係,Loki啲打戲咁差,但因為故事寫得好,所以大家都原諒咗佢
唔出奇 其實Thanos都只係普通Titan人,始終kang係有其他無數multiverse既知識同技術,又經歷過次元戰爭,Thanos同6粒石比起其他宇宙既野,可能根本不值一提
咁主要 loki 都唔係玩打鬥,佢喺 MCU 其實無咩點打過,係 thor 3叫打得多少少,佢最勁係用腦同心理戰,呢方面喺呢套劇好出色。
紙鎮
kang贏咗之後,點解過去仲會有咁多virant,
照理係kang既現在只要無人坐時光機番過去係唔會有新既過去分枝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞