【Disney+】Loki 劇透討論區 (5)

886 回覆
21 Like 2 Dislike
唔係官方poster咩
就係講官方都好假咁
DS2個片名都已經同LOKI個尾接實咗
呢個康應該係講緊真話
Off topic
聽聞22號有no way home trailer
美國人唔知 但英國人普遍覺得Loki超晒班 同falcon冇得比
DS:早知唔咁懶再搵下有冇鬍鬚仔冇死但Ko到thanos嘅末來 而家搞到自己咁撚忙
諗住睇咗14萬幾個未來就夠
結果都係睇得太小
係1400萬個 最後搞到自己
14,000,605個呀
同埋好似係已經睇晒
頂 打小咗個千字
永遠冇可能睇哂
佢點止睇14萬個

DS:我真係多撚謝你啊Loki
因為我記得佢係講to see ALL possible outcome
你講完我都記起 佢好似講過呢句
但我自己覺得冇可能只係得1400萬囉
靑蛙Thor 劇入邊嘅戲份係咪cut咗?
《洛基》作曲家娜塔莉霍爾特(Natalie Holt)接受《The Direct》訪問時透露:「是第一集的畫面,當『梅比斯』給『洛基』看他的人生跑馬燈,那幕是其中一個畫面,我想他們把它刪減是為了更聚焦主軸劇情,其實那幕還有索爾青蛙,我有為那個場景作曲,設計
合唱團來呈現『洛基』在阿斯嘉稱王的盛大時刻,然後會看到旁邊有索爾青蛙。」
娜塔莉霍爾特表示稱王的情節太過偏離主線,雖然是很有趣的橋段,但為了呈現「洛基」崩潰(知道自己被薩諾斯殺死的結局)最好還是把那一段刪除。漫威官方把稱王的畫面放在預告中,故弄玄虛成功引起更多討論。
姐係原來king loki都係刪減仲諗住留最後希望可能下季出
好似邪教教主
睇完最大得著係睇到
loki都有愛人/關心人嘅一面
其實漫畫嘅loki唔係咁
因為tom hiddleston太受歡迎 太多粉絲嘅關係
Thor都俾佢搶晒鏡,唔可以繼續大奸大惡落去
迫住將loki塑造到亦邪亦正,風趣幽默 甚至風度翩翩
Thor VS Thor: The Dark World, loki型像性格 已有明顯轉變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞