【Disney+】Loki 劇透討論區 (5)

886 回覆
21 Like 2 Dislike
最尾女loki同佢對打個幕都算係 ?
Falcon S2即係電影Captain America 4
thanos 係loki 引入
去到kang 都係同loki 有關

我諗佢自己cast個時都無諗到自己咁關鍵
科技>超能力,你睇avenger eventually ironman變到最勁之一就知
有冇可能係唔止一個kang 都成立TVA
然後loki 依家去左個 本身係壞嘅但同時都發現到alioth 嘅分支 變左更強嘅組合
係咪因為其他TVA成員覺醒,所以先有咁多分支
搞到Kang控制唔到
係啦
咁你唔洗睇都得
應該係黑人女人同tva覺醒
法官走佬
係其中

同一時間 應該發生左好多野

而家應該叫做正式開左mulitverse?
但佢唔係知晒既咩
本身以為loki嘅魔法定位只係幻術
但依家又好似唔止,其實夠究有幾多個能力
幻術、變啲嘢出嚟(本身收埋?)、附身
其他loki連瞬間轉移都識
睇完六集 除左最關心嘅multiverse之外 大家覺得呢套劇塑造loki嘅角色如何?
Loki真係有驚喜,可以由頭到尾都好睇
之前睇trailer 係完全唔知講乜
我估應該係為咗dr strange 2 : mutiverse而鋪路
今次MCU聰明嘅位係佢用Loki套劇教育你Multiverse角色唔一定相同演員、性別甚至物種
觀眾有感情嘅係RDJ版IM/Tony
而唔係所有IM
佢死咗依然會傷心 但同時又可以自由reboot IM
本身loki真係要經歷晒雷神23同infinity war先有成長
可惜一成長就死咗

今次就一套劇即刻帶到,而且重有機會改邪歸正
tva咁多infinity stone 偷一兩粒嚟玩下都好吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞