買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
都貴過A9S...
想問有冇咩65吋電視推介

因為而加太多唔同牌子同埋唔同款式電視
小弟又對電視科技冇咩研究

所以想請教下各位師兄 如果萬五鬆啲筆直 有冇咩好介紹選擇?

如果唔介意的話 希望可以略略講下有咩特點/唔同
暫時睇過而加最新又qled 又oled 同埋出到8k 但我諗我4k都夠 我除左睇電視 會睇blue ray

唔該晒各位師兄!
Sony KD-65X9000H
$15680
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
7. 直下式背光, 32分區控制LED光暗, 令黑位更黑
8. X1™ 影像處理器
唔該晒師兄
想問有冇多一兩個牌子大概差唔多價位可以比較下?

謝謝你
如果你對電視科技冇咩研究, 咁其實跟我推薦就可以, 解釋比你聽都未必明白.
X9000H>>>AU8000~JX700H

Panasonic TH-65JX700H
$13280
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 5年保養
4. HDMI 2.0*3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP

Samsung 65AU8000
$14400
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
求救
訂左sony機 問店主係咪叫sony售後人員驗機 佢話唔洗 自己會驗 因為佢哋鋪買機時攞左贈品 落左佢哋名 叫我唔洗聯絡sony嗰邊 要保養就係搵佢哋聯絡sony 想問小弟係咪中伏
想買部Samsung 50au8000, 但問過要8月先有貨到。如果比多$1000買50au9000即刻有貨會唔會好on 9
冇問題
唔該晒師兄
覆錯隔離Post

而家先買A9S會唔會好On9
見萬頭好似好抵玩
目標都係50-55吋 ~10-12k 仲有無其他更好選擇
有冇師兄知道邊度有得trade in 電視機?
豐澤限款,冇sony
A9S sony 係抵玩嘅
我都想換, 但而家嗰部未壞好難換...
想問買sony x9000h Amazon 水貨同行貨有冇咩分別
除左保養
a90j出咗價錢 $29990 $47990 a80j仲未有
唔會
唔會,今年Sony冇新48" OLED
美國水貨?
Yes
接收唔到香港電視
Thanks
寄到來𠥔香港咩?
A90J 終於都開賣🎉
房有新電視用
LG OLED 可否一試?
揀 x9000h 定 x90j 好
好難揀
買55X90J不如55A8H, 一係就平買X9000H, 除非你一定要HDMI 2.1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞