買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
一定會去avlife到買
Oled 係咪唔好放近窗?
你有窗簾就冇問題, 因為OLED光度唔高
有百葉簾,不過都透光,同好小拉
咁你睇下實際情況點, 再考慮是否需要換深色窗簾
40" 只此一部, 大鋪應該可以用消費卷買, 不過睇你用邊種, 如果係八達通就唔得. 巴打唔夠位放43"?

Panasonic TH-40JX700H
$3710
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 5年保養
4. HDMI 2.0*3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
夠位
btw,雖然唔係同一型號

但見到唔係好敢買
新機行ANDROID TV系統, 應該OK既, 又有5年保養
再唔係可以買以下

Samsung 43AU8000 / 43TU8000 / 43TU8500
$4980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
如果10月先入伙 而家買會太早嗎 怕到時會平d
到時先啦
水貨soundbar同行貨價錢差幾多?
細鋪未見x85j
改買三叔q60a🤘🏿
我本身有chrome cast 不過我睇埋你介紹果個(75Q70T)
SAMSUNG HW-Q600A 水
$22XX
SAMSUNG HW-Q700A 水
$37XX
SAMSUNG HW-Q800A 水
$46XX
SAMSUNG HW-Q900A 水
$59XX

行貨價自己搵
有興趣請自行聯絡盛澤查詢最新連登價錢
今日去左K11 Sony A80J有現貨
話$22xxx, 仲有$2000 coupon 加商場優惠
A90J 要訂$27,990

試A80J睇youtube HDR片,光度唔及9500H
但個喇叭靚聲到嘩一聲 初初仲以為駁左Soundbar
牙澤個師傳好細心又好人
巴打入手咩機?
真係好吸引,同grade 3叔水機平成罪大行機一半
買多條sound bar都仲有幾千找
thanks巴打
我今朝一早去呢間訂咗係$29,990
唔排除個sales報錯價,我齋睇唔係買,無追問落去
step巴
想問下筆值萬5左右想買3叔既話(唔介意水機)
Samsung 65Q80T 是唔是性格比最高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞