買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
盛澤好似話好過之前d Sony 水貨
YES, 詳細你可以去佢SSP鋪頭睇下, 好似有X90J實機
想睇A90J 同QN90A不過2部都無
A90J可能遲下有掛, 我都未去過佢鋪頭~
QN90A 大鋪應該都有DEMO掛
A90J大鋪可能要7月頭先有
QN90A 好多人話嗰價離地咗小小
新技術, 要收回成本, 另外又唔知MINI LED成本如何
加上新技術實MARK貴D賺第一水~
佢貴,不過無燒印風險
究竟幾時先有A9J行貨
7月中啦~
到時係咪又要訂 然後又等
房床後面想放部電視
主要係睇apple tv, netglix 同youtube
細尺寸應該買邊部好?
想問下Panasonic JX700 係新model vs hx700 , 但又平d?
想問50"電視掛牆需唔需要打拉爆鑼絲? 打普通膠卒夠力嗎?

房後面係沖涼房怕打穿喉
黎緊想買soundbar, 電視係49x8000h, s216係咪最好嘅選擇?
Facebook有間百佳匯 Samsung tu8000 50吋賣$3300包送貨安裝,行貨1年保,信唔信得過?
JX700係新款,行Android TV系統
最好都係搵番price.com頭幾間有信譽既例如AVoutlet
要咩尺寸?
得2米好似都係43吋樓下揀
Samsung 43Q60A
$6480
1. 50HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
7. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度470nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
Panasonic TH-58HX700H
依部點睇?

想買部 55" 4k LED 黎打機
我見最平 ~55" 4k LED 2.1 hdmi 係咪佢
想請問下8500H 有冇話配咩sound bar 好?
我都苦惱緊 買x9500h 定A8h
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞