買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
無左積分事小,怕你買左鬼機唔知咋
邊間買,咁仆街既
想問下巴打sony既X80J同X81J 43”
除左Motionflow™ XR 200同400唔同之外
仲有咩分別
應唔應該為左XR400比多幾舊水?
主要睇戲睇波為主 少量電視+打機

或者差唔多spec會唔會有其他推薦?
55a8h依家抵唔抵買 $13500
定有新買新 x90j比較好
想請問LG 50UN74006LB 附近價位算唔算最好?
tu8000換q60t會唔會無感
邊度有A8H?
q70r應該都ok呀
budget?
沒有其他分別

Samsung 43Q60A
$6480
1. 50HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
7. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度470nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
現在抵買,如果搵到貨源

靚過X90J,不同級數
差別唔會好大,用緊TU8000就沒有必要換
Q70R水機都清哂了
step兄,想買sony 55x9000h
見而家清貨價九千是否合適時機?
等得的話遲下會否再平d?

(55x90j反而無x9000h咁好咁)
算ok
現在係best time,再遲就冇貨,現在已經係下架前最平

55X90J係會好D,不過價錢貴好多,唔太值

買55X90J,不如買55A8H
想問下如果用mirror screen 係唔係一定要買部apple tv嫁?
UN7400支援Airplay 2
Step巴
A8H A9S 分別大唔大?
唔大
啱啱搬新屋 等55q70a返貨對住幅牆先定買55q60t好?
55Q70A水貨冇貨咩?
a90j貴一大截
都係去馬x9000j好

深之都有間叫av home可信?見price.com佢較平又有實體舖
thank you
建議都係去大鋪AVLIFE買, 大鋪最安全
我前幾日搵到間有 不過貨錢貴小小,聲稱做埋保養未深入了解,間野重要深黃
55Q7AT 55Q70R 65Q70T 都有諗緊衝唔衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞