買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
水貨都呢個價?
之前買55吋Q80T 都係5千幾
Panasonic TH-58JX700H
$7480
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 5年保養
4. HDMI 2.1*3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
PAN記既HDMI 2.1唔包括4K120, VRR
Step巴,知唔知Samsung tv 最新軟件update 左d咩?
BUDGET?
平時用黎做咩多
水貨冇43"
大陸基本好多型號55"起, 佢地屋企大
水貨55Q80T以前最平都要6250, 冇試過5K幾
水貨55Q70T最平試過4650
唔知, 冇CHANGE LOG, 佢次次都係寫IMPROVEMENT
巴打你Q95T睇波問題解決左未?
咁同依部係咪差不多, 都係 4k60

Samsung 55TU7000
$5590
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (5000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 色域普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 舊款搖控
7. HDMI 2.0*2, 支援4K60
想一條過就DENON S216
想有SUBWOOFER就YAMAHA YAS-209
係差不多, 不過如果想玩ANDROID TV系統就PANASONIC JX700
未呀,而家唔開動態睇,畫質唔好但叫無殘影
好,唔該
即係用"動態" MODE就有???
已經有隻 chromecast with google tv
應該夠玩
thx
建議如果搵到就買55TU8000/8500, 顯示顏色多D, 光度高D
係呀
用電影MODE啦, 我一定主張用~
食少D味精, 電影MODE耐看好多~
啱, 我係六千頭
巴打用得滿意嗎?
55Q80T現在上到8XXX加停產, 暫時沒有取代者
非常正
黑位都算黑
色水較完都好靚
後悔唔買65
有大買大, 下次囉~
VA PANEL黑位正常係有燈光環境已經好黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞