買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
有預售?
咩價
見到了

55" 29990

竟然唔使3萬蚊
發覺Samsung 電視好似慳電d, 1/2級能源標籤

其他牌子好多都係4
3米就75"

Sony XR-75X90J
$47480
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 32分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
9. 光度780nits
10. 日本制
1. X8000H都夠既
2. SAMSUNG電視冇CHROMECAST
Sony KD-75X80J
$23980
1. 50hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光發灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0*4, 支援4K60
8. 光度370nits
你玩邊部就插邊部
不過其實如果你唔係行4K120, 就算插HDMI 1 & 2都OK, 不過HDMI 1&2 記得開增強MODE, 如果唔係出唔到HDR

另外巴打你個SOUNDBAR現在點?
只要唔駁部唱k機就冇事
一駁唱完就會認唔到條bar
要斷電reset就冇問題
唯有有客人嚟先唱
同90J差成17k
不過睇落呢部已經夠用
唔好唱啦~
會唔會考慮買過部新既唱k機?

唔駁唱k機真係完全冇事? 出唔出到ATMOS呢?
因為巴打要CHROMECAST, 如果唔係我可以推薦SAMSUNG 水貨比你, 平好多又強好多
部唱k機買左冇耐架咋
冇得唔唱
唔駛冇事 出到atmos
正唔正? 巴打你果陣有冇買後置喇叭?
岩岩研究完 Sony水貨都係不了,
巴打你點睇我個case買三叔水機,
前邊見d 人講大約10k有65’中階三叔水機,
好吸引咁

預左部機會長用,始終想買有HDMI 2.1 port
幾正架 真係唱k咁
買左swa9000s
電視 我真係要個panel 靚 黎打機睇戲

App 手動 裝番netflex YouTube 已經得

平成萬 真係考慮得過
Samsung 65Q7AT 水機
74XX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3

Samsung 65Q70T 水機
79XX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3

Samsung 65Q70A 水機
10XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 65Q80T 水機
$10XXX + $150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
部部都出晒 x95j幾時先肯出
8月啦
A90J / A80J
尋日睇左55x90j 17k 扣埋回贈 超市卷 都要15k
出x95j x90j係咪會減價
X95J唔會出55", 加上唔同級別, 所以沒有影響
Hifi club tv 呢間我都有買過啊,都ok嘅。仲搭單整埋部舊機,所以佢哋係識整機嘅。
請問一下細舖買sony tv點分行貨水貨
想買a8h 但細舖都升返15000 搵到13800既但驚係水貨 有冇巴打點到時要點check
1. 正常水貨唔同價錢
2. COMPUMARK賣$14680是否OK, 佢係行貨黎
3. A8H水貨應該已停產沒有了, 大陸A80J/A90J一早已上市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞