買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
lg oled 48 吋係咪冇水貨?
可能價錢同行貨相近,所以冇鋪頭入,行貨都係12K左右
唔該巴打
c1 同cx差啲咩
影像處理器更新左,打機設定介面改進左,其餘分別不大

其實兩款都可以買,行貨選CX,水貨選C1,主要睇價錢
今日落左場睇 QN90A 好撚正啊
形容下
喺K11 間𝗦𝗢𝗡𝗬訂咗A90J, 係冇得買PS5 的
我有問佢會唔會將會有類似優先購買
Staff 答:暫時都要抽
Sony邊有咁好死
恭喜巴打訂靚機,應該唔會失望,今代聲畫俱備,音質改善了好多
同A9S 拍埋一齊睇片 講對比同飽和度 一定係OLED贏
但黑位DETAIL 竟然係QN90A 出得多D

開返新聞台 女主播既立體感 就A9S勁D 但有時OLED個人樣又飽和度太高

股市D 紅綠箭咀 A9S 紅色死曬 又無立體感 但QN90A出得返

另外間舖QN90A 下面放左部今年既QLED機 三機一齊睇個對比度 QN90A岩岩高過佢 但高唔過OLED

扣曬COUPON大約萬二落到樓 仲可以免費裝掛牆...好心動

學樓主你提議我 不如直接攻MINI LED 但coupon做到7月15號.... 我又想等消費券先買 而且新屋未裝修完....
差幾千, 買c1算
都可以
巴打好有心詳細
跟巴打意見買左q70r希望無出事

btw巴打識唔識高價回收電視d門路
邊間有得睇?
q70A 同 q70t 差左d咩?
超視覺動物 見到咁既電視 真係好心動
12BIT 面板(唔知係咪原生)

咩coupon?

A9S輸可能因為設定唔好,set好左應該唔會差

12K到入手新科技Mini LED係可以接受,Sony同等價錢仲係用緊普通LED FALD
應該所有大舖都有
我去左AV奶 豐X 蘇0
超市
免費回收就知

Enjoy

幾時送貨裝機?
係 本身打算慳錢 買HX900H 依家有對手了 好掙扎
更大問題我可能要8月-9月先買

但凡心已動
Q70A光度高D,軟件上加左新功能比打機用,支援埋Q-Symphony
應該都係10bit+FRC,內部就16bit影像處理
samsung官方贈品每月都有,會extend,不過有時會改贈品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞