買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
43"有以下, 由平到貴, 供絲打參閱
半年都未見過絲打入電視POST

LG 43UP7800PCB
$4580
1. 50hz IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*2, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

LG 43UP8100PCB
$4980
1. 50hz IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位灰, 可視角好
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
7. 光度300nits

Sony KD-43X80J
$6480
1. 50hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光發灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0*4, 支援4K60
8. 光度370nits

LG 43NANO76CPA
$6700
1. 50hz NANOCELL IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位灰, 可視角好, 畫面順暢
3. WEB OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM

Sony KD-43X85J
$8050
1. 100hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光發灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
抵唔抵屌 定遲啲等coupon抵啲
Sony有埋Dolby好似幾正
因為呢排睇Ipad法國對眼好攰想睇大啲mon
無問,暫時都係預訂,要比3成訂金
巴打你好
最後無買到Sony 80j 買左Samsung 隻tu7000
係咪自己插好晒線就用得架啦?
啱啱行開荃灣廣場,問staff, 佢check機答我,暫時預訂要比3成訂,佢話應該好快有貨
Sony 65X8000H 係唔係舊款機黎, 見到11K左右
係唔係所有sony 水貨都會變左殘體字幕
絲打都識DOLBY
你唔係等SAMSUNG師傅上門裝機嗎? 又自己黎?
1. X8000H係2020年款
2. 所有sony 水貨都會變左殘體字幕
你點知的
想買65吋電視
會睇netflix(有chromecast) 同打機(PS5(soon)&switch)
冇玩音響

Samsung 65QN
SONY KD-65X
LG 65nano

想問下邊部好d?
正常收完貨係等SAMSUNG師傅上門裝機, 佢開箱有事佢幫你搞
你自己開箱有事你自己負責
BUDGET?
但我忍唔住想用了 整完打返比佢叫佢唔洗黎算了
忍唔住想用了
咁急, 冇事就可以了~ENJOY~
你究竟覺得絲打有幾冇腦
睇場戲片頭都會講 All around you啦
Sony 門市出左了 連display機都有埋
好多女都唔知呢~~~
如有得罪我道歉
冇所謂(其實係struggle緊買65定75吋 本身距離有3米)
想問X8000H 夠唔夠睇netflix 4k 同ps5
另想問剛剛介紹果幾款 65" samsung 水機有冇chromecast
多謝師兄解笞 好仔細
如果係75吋既話budget 30k樓下
不過如果再高階啲咩無損音質我都唔識冇玩開soundbar

利申:木耳
我老婆以前同我講Full HD 同 4K 咪又係咁睇
呢幾年睇慣咗4K, 就話Full HD 唔好睇
雖然佢唔知咩係 Dolby, 不過佢會聽得到冇咗Dolby 嘅分別, 會話D 聲怪怪地。
想問下samsung qled第port4係2.1
原本插左ps5
但嚟緊想買埋xbox series x
咁冇哂位
建議邊部遊戲機插port 4好呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞