買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
佢推介我買 Samsung QA65Q60A

呢款你覺得 Ok嗎?
Samsung 65Q60A
$17800

OVERBUDGET
1. 因為50X90J係新款, 所以OVERPRICE, 唔值咁既價, 佢既價我會買SAMSUNG 50QN90A
2. 畫質唔需要講, A9S一定秒殺X90J, 不過你要HDMI 2.1, 追求無畏既HDMI 2.1 4K120我就冇辦法
咁想問 Samsung QA65Q60A 性價比高唔高
1. PS5根本冇力推高畫質4K120, 要爛畫質點解要買PS5? 加上PS5本身畫質就已經比唔上電腦
2. 打機基本4K60已經非常流暢, 打FPS槍GAME 4K120先有D用
難以回答~
請問step巴
香港行貨食水好深
我見你頭post講sony 水貨同行貨分別
Sony水貨好似好多缺點
請問有無邊個牌子水貨個分別唔會好大?
LG 水貨缺點大嗎?
打機方面如何???
SAMSUNG / LG水貨"轉區後"系統同行貨完全一樣, 完全冇系統缺憾
普通打機沒有問題, 巴打你對打機有咩要求?
玩PS5 FPS 會順?
Samsung 65Q60T 水機
$66XX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)

Samsung 65Q60A 水機
$9XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)

Samsung 65Q60A 行機
$17800

1. 性價比同水貨冇得比, 買行貨只係貴在有4年保養, 同埋香港租金, 人工
2. Q60T係2020年款, Q60A係2021年款, 兩者只有軟件上功能多左, 其餘沒有分別

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q60-q60t-qled-vs-samsung-q60-q60a-qled/1817/21475?usage=11&threshold=0.10
如果出4K60基本上唔可能疾, 不過唔包括PS5本身疾機
另外電視打機如果要手制輸入同畫面同步, 電視需要開GAME MODE, 因為GAME MODE有最少輸入延遲
準備係細舖買a8h
佢地話係行貨
到時會即場cut走barcode同幫我登記保養 係咪正常?
1. 因為細鋪要張紙盒上既BARCODE去換SONY官方贈品, 即係鋪頭食左贈品先平比你
2. 佢幫你登記保養, 日後如果巴打要比錢續保可能有問題, 詳細你可能要問細鋪
3. 我一向建議去大鋪AVLIFE買, 有齊官方贈品, 又100%安全, 可以自己登記保養, 日後自己續保又方便
4. 其實大鋪扣完贈品價值後價錢可能同細鋪差不多價, 甚至更平
5. 我問過PRICE.COM頭果幾間有信譽細鋪, A8H佢地全部都話已經斷貨, 巴打同邊間買, 小心D
6. PRICE.COM排後面冇信譽果D細鋪買就要小心D, 試過有巴打買左陳列機
a80j 22k! ok喎
thx bro覆得咁詳細
我係用price細舖買~
點check係咪陳列機
上Amazon 買 會唔會有亂碼問題?
1. 外表, 入工程MODE CHECK, 不過我唔識
2. 另外正常一定係SONY師傅上門開箱裝機, 如果係細鋪安排師傅上門裝機就好大機會有伏
3. 另外收到貨後唔好自己開箱, 有事當你人為
1. 咩亂碼問題?? 未聽過
2. 上美國AMAZON買? 美國機係收唔到香港電視台, 另外電壓可能唔同, 另外美國AMAZON會SHIP去香港咩?
我唔識啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞